El PDeCat vol que el Pla de xoc aposti per l'activació econòmica

Àlex Sastre es mostra partidari de “combinar les ajudes directes a les persones que més ho necessiten, amb el foment de la creació de llocs de treball estables i de qualitat”

Economia

El grup municipal del PDeCat de l’Ajuntament de Granollers ha proposat alguns canvis a l’equip de govern socialista en relació al Pla de xoc, un pla d’acció social i laboral que s’aprovarà segurament a finals d’aquest mes d’abril.
 

 
El Pla de xoc, dotat amb 1.500.000 euros, s’ha presentat fins ara com a una eina per aconseguir ajudar aquelles persones castigades especialment per la crisi. Mitjançant aquest pla, l’Ajuntament destina una quantitat important d’aquests diners a la contractació de personal durant un període de sis mesos i a la donació a les entitats socials que treballen en aquest àmbit.
 
Des del PDeCat, els regidors Àlex Sastre i Oriol Vila, consideren que “ha arribat el moment d’apostar per noves fórmules per tal, no només d’ajudar les persones que més ho necessiten d’una manera puntual i durant uns mesos, sinó que hem de treballar per crear nous llocs de treball més estables”.
 
410.000 euros al pla d'activació econòmica
En aquest sentit, Sastre va anunciar que la seva proposta passaria per destinar 1.090.000 euros al Pla de xoc a través de les línies generals que el caracteritzen fins ara, i la resta, 410.000 euros, al pla d'activació econòmica. Pel que fa a la seva proposta d'emergència social, el repartiment que fan estableix: pobresa energètica, 50.000 euros; ajuts al sosteniment de la llar, 50.000 euros; subvenció al lloguer d'habitatge ja inclosa al pla d'habitatge; pla d'ocupació, 700.000 euros més 350.000 euros durant dos anys de la Diputació de Barcelona; subvenció a entitats, 40.000 euros i beques i ajuts, 250.000 euros.
 
Per la seva banda, els diners previstos per al pla d'actuació econòmica s’haurien de destinar a fomentar, amb bonificacions, la contractació per part dels empresaris de persones en atur més grans de 45 anys, dels joves i dels emprenedors, així com la creació de cooperatives i l’impuls de projectes d’emprenedoria com els que inclou la marca Productes de Palou. Per partides la distribució plantejada és: Pla de formació i reciclatge d'aturats, 50.000 euros;subvencions per a la contractació d'aturats majors de 45 anys, 75.000 euros; subvencions oer a la contractació de joves, 75.000 euros; pla de formació de joves sense ESO i homologació de títols de nouvinguts, 50.000 euros; subvencions per a la contractació d'aturats de llarga durada, 50.000 euros; noves iniciatives empresarials, 50.000 euros; ajuts a l'autocupació i creació de cooperatives, 45.000 euros i producció i comercialització de productes de Palou, 25.000 euros.

“Des del PDeCat entenem que les dues vies d’ajuda tenen cabuda en el Pla de xoc”, ha remarcat Vila.
 

Edicions locals