Una quinzena d’entitats, partits i col·lectius celebraran el Primer de Maig a Granollers

Han convocat una manifestació amb sortida a les 11 hores de l’estació de RENFE Granollers Centre i arribada a la plaça de la Porxada (12 h)

Societat

“De cara a la celebració del proper Primer de Maig, fem una crida a tots els vallesans a participar a l’acte que farem el proper dia 1 al matí a les 11 hores amb motiu del Primer de Maig, una quinzena d’entitats, partits polítics i col·lectius socials de l’esquerra. Volem que la gent de la comarca trobi a Granollers el seu espai per manifestar el seu desacord contra les agressions del capital”. Toni Soler, membre de la CNT, feia ahir a la tarda a la plaça de la Porxada una crida a la ciutadania per tal que el dia 1 surti al carrer per mostrar el seu desacord amb “l’ofensiva capitalista que està desmantellant drets socials i laborals que havien conquerit al llarg de diverses lluites obreres, cas dels serveis públics, la sanitat, l’educació i les pensions”.
 

A través d’un manifest, els convocants de la manifestació dubten de la recuperació de l’economia  i assenyalen que “creixen les grans fortunes, les corporacions internacionals, el capital especulatiu, creix la desigualtat. I això passa amb la complicitat de l’Europa de la troika, dels governs de la UE, del govern espanyol i el català, que continuen privatitzant i adaptant tota mena de normativa als interessos de les multinacionals i lobbies”.
 
Igualment es mostren també crítics amb els ajuntaments, “els quals, incapaços d’atendre les problemàtiques diàries de les persones, continuen fent polítiques de façana impulsant els grans centres comercials i circuits de motor”.
 
Davant d’aquesta situació, els organitzadors del Primer de Maig fan una crida a la classe treballadora “a mobilitzar-se per canviar una situacions injusta i tornar a conquerir els drets bàsics”.
 
Convoquen la manifestació: Arran, Assemblea d’Aturats i Aturades de Granollers, Assemblea Llibertària, CNT, CUP Granollers, Coordinadora d’Aturats i Aturades del Vallès Oriental, Endavant, EUiA, Marea Pensionista, SEPC. Acabada la manifestació, intervindran a la plaça de la Porxada, Carles Lumeras, Coordinador de l’Associació per la Salvaguarda del Montseny; Àngels Ondiviela, de Vallès Oriental Feminista; Sònia Turó, de la CNT, i Emili Cortavitarte de la Plataforma en Defensa de l’Escola Pública.  
 

Edicions locals