Els 12 joves acusats d’okupar Ca l’Enkant, condemnats a pagar una multa de 360 euros i una indemnització al propietari

La jutgessa Laura Ordúñez, del Jutjat d’Instrucció número 4 dels Jutjats de Granollers, els obliga igualment a pagar una indemnització de 2.449 euros al propietari del local, Joan Vilalta

Societat

Els 12 joves que el 10 d’abril van declarar als Jutjats de Granollers acusats d’haver participat durant 25 dies a l'okupació de l’antic concessionari de cotxes de Volvo del carrer Prat de la Riba, propietat de l'empresari Joan Vilalta, han estat condemnats a pagar una multa de 360 euros com a autors d’un delicte lleu d’usurpació de bens immobles. 
 

Els joves, que van rebre la resolució de la sentència aquest divendres passat, van manifestar ahir dimarts la seva “contrarietat” en el decurs del Ple de l’Ajuntament amb motiu de la presentació, per part del Grup Municipal de la Crida per Granollers-CUP, d’una moció per reclamar "la solidaritat" amb els encausats al mateix temps que expressaven la total disconformitat amb el procés judicial i demanaven l’absolució de les 12 persones encausades i l'arxiu de la causa.   

La moció va ser rebutjada en no comptar amb el suport del PSC, PDeCat-Demòcrates, Ciutadans i PP. La CUP i ERC van votar a favor. Núria Maynou, d’ERC, va preguntar als representants de l’equip de govern si havien fet alguna cosa per ajudar els joves ocupes durant el temps que van estar al local. Per part del PSC, Jordi Terrades, va respondre que “cap dels joves de Ca l’Enkant va demanar en cap moment la nostra intervenció”.
 
Finalitzat el Ple, els joves van expressar el seu “desacord amb la decisió judicial, ja que es tracta d’una sentència sesgada que no reconeixem”. La sentència dictada per la jutgessa Laura Orduña, titular del Jutjat d’Instrucció número 4 de Granollers, els condemna per un delicte lleu d’usurpació de bens immobles al pagament d’una multa de 360 euros a cadascun d’ells i al pagament d’una indemnització de 2.449 euros pels danys causats al propietari de l’establiment, l’empresari Joan Vilalta, el qual el dia del judici va estar representat pel seu fill.
 
Els joves hauran de pagar també les costes del judici i la quantitat que hagi suposat la contractació per part de l’empresa del vigilant de seguretat des del dia 15 de març en què van ser desallotjats del local, des de fa uns dies en obres.
 
Presentaran recurs
Els joves, que esperen reunir-se aquests dies amb el seu advocat, David Aranda, per analitzar l’abast total de la sentència, van anunciar la presentació d’un recurs davant els òrgans corresponents judicials, ja que “hi estem totalment en desacord”. Igualment es van mostrar especialment sorpresos, van dir, “per la rapidesa de tot el procés, quan hi ha d’altres judicis molt més importants i rellevants al país que el nostre que s’eternitzen”.
 
El fiscal va demanar per a cada jove –la majoria estudiants sense feina que viuen amb els pares– una multa de quatre mesos per 6 euros diaris (un 720 euros), a més d’una indemnització “pels danys derivats de l’ocupació”.
 
25 dies a Ca l’Enkant
Els joves encausats i finalment multats, van entrar a Ca l’Enkant, nom que van donar al local de Volvo, el 19 de febrer. Després de 25 dies d’ocupar el local tot portant a terme diverses activitats culturals i socials, van ser desallotjats per un ampli dispositiu de Mossos d’Esquadra el dimecres 15 de març després que aquests entressin al local a primeres hores del matí i identifiquessin als 12 joves que hi dormien aquella nit.

Els joves, que es mostren decidits a seguir lluitant pels drets dels joves, van assenyalar ahir una vegada més, que “la llavor de Ca l’Enkant no morirà”.
 

Edicions locals