La CUP posa en funcionament l’espai social La Filadora

La seu del partit es converteix en un centre de trobada i expressió de col·lectius

Societat

La Crida per Granollers – CUP ha revelat aquest dissabte el nou projecte sorpresa, anomenat La Filadora, que feia setmanes que estava en preparació, al local del carrer Navarra. El partit ha reinventat l’espai per convertir-lo en un lloc de "reflexió i transformació social" que es nodrirà de les partides que la CUP rep de l’Ajuntament i que la militància vol destinar a propostes socials com a retorn al poble. 
 


El local, fins ara, havia servit com a punt de trobada i acollida habitual de les reunions del grup polític. Maria Oliver, regidora de la CUP a l’Ajuntament, ha definit el reconvertit local com “un espai obert i públic per a la gent que vulgui venir a expressar-se des de tots els àmbits amb la finalitat de teixir necessitats, complicitats, confiances i potencialitats i, d’aquesta manera, complementar tot allò que succeeix a la ciutat”.

“Entenem com un sector a la militància de la Crida Granollers-CUP i com a un altre a la gent que pugui venir a utilitzar la Filadora. En cap cas volem integrar-los al partit, no ens preocupa guanyar o perdre vots, només volem acollir sensibilitats diferents amb voluntat de fer coses”, ha aclarit Oliver.
 
Els creadors han comentat, també, que la idea no és una continuació del fugaç espai de Ca l’Enkant. “La Filadora és un projecte paral·lel que ja teníem pensat abans del sorgiment de Ca l’Enkant, però naixem del mateix propòsit, és a dir, d’oferir un espai d’autogestió amb recursos i serveis a una ciutat amb una mancança d’aquests llocs a causa dels impediments de l’Ajuntament”, ha comentat Pep Medina, membre de la CUP.
 
Pel que fa a l’agenda d’activitats, encara no s’han dissenyat. “No hi ha pensat un programa encara que tenim idees. Quan l'obrim farem una crida, no només als organitzacions i sindicats que ja s’estan reunint, sinó a tothom que vulgui venir. Quan estem tots reunits confeccionarem el programa definitiu i el futur”, ha explicat Oliver. Algunes de les idees, de caire lúdic, són recitals de poesia, cicles de cinema, xerrades, actes, presentacions o sopars, entre d’altres. Durant l’acte de presentació, la seixantena d'assistents ha gaudit de música, poesia i un apetitiu que han donat el tret de sortida.
 

Edicions locals