El carrer Josep Carner incorporarà arbrat tot aprofitant les obres d’ampliació de voreres

Els treballs es podrien fer la propera tardor i comprendran el tram que va des de la plaça del Passeig de la Muntanya fins al carrer de l’Argentina

Economia

Finalitzades fa unes setmanes les obres d'ampliació de la vorera i millora de la seguretat al carrer Agustí Vinyamata, des del carrer Girona fins al pont de la línia de tren de la plaça del passeig de la Muntanya, l’Ajuntament ja té a punt un nou projecte per seguir a millorant la mobilitat a peu en aquesta zona de la ciutat, l'ampliació de les voreres del carrer Josep Carner. 
 

Les futures obres, que sobre el mapa són una extensió de les realitzades al carrer Agustí Vinyamata, permetran condicionar el carrer Josep Carner des de la plaça del passeig de la Muntanya fins al carrer de l’Argentina. El carrer Carner i el carrer Carles Riba són dues vies importants transversals d’accés i de connexió a una zona de la ciutat que compta amb importants equipaments com el tanatori, l’Arxiu Comarcal, l’Escola Oficial d’Idiomes, el centre de formació d'adults i la comissaria dels Mossos d’Esquadra. Això fa que, malgrat que presentin un pronunciat pendent, siguin molt utilitzats.
 
El carrer Josep Carner té unes voreres molt estretes, la qual cosa dificulta la mobilitat de les persones que van a peu. L’aprovació del nou projecte permetrà l’ampliació, a banda i banda, de les actuals voreres en un metre aproximadament. El carrer, que incorporarà arbrat a la vorera nord, seguirà mantenint la filera de cotxes, tot i que es perdran alguns aparcaments arran de l’ampliació especial que es farà a l’encreuament dels carrers. Albert Camps, regidor d’Obres i Projectes, preveu que les obres s'iniciïn durant la propera tardor.
 
Un altre tram de carrer de la ciutat que veurà ampliades les voreres properament serà el comprés entre el carrer Alfons IV i el carrer Sant Josep de Calassanç. Les obres, amb un cost de 70.354 euros més IVA, han estat adjudicades a l’empresa Estructuras y Obras la Roca.

Asfaltat de diversos carrers
Dins el pla d’obres previstes per als propers mesos destaca l’aprovació per part de l’Ajuntament, del calendari d’actuacions per a millorar l’asfaltat general de diversos carrers.
 
Al llarg de 2017 i després de realitzades millores com les que presenten ja el carrer Josep Umbert i el carrer Francesc Ribas, es preveu actuar al carrer Princesa, entre el carrer Sant Josep i Isabel de Villena; Corró, des de la plaça Jacint Verdaguer fins a la Travessia del Lledoner; Agustina d’Aragó; Passatge Minetes; Font de l’Escot, entre el carrer València i carrer Ramon Llull; Anna Maria Mogas, i Ponent, entre València i Molí de la Sal.
 
També s’asfaltaran la rotonda del Polígon Jordi Camp i la del carrer Josep Trueta.

A punt de conèixer l’estudi de les escales mecàniques
Directament vinculat amb les obres de millora al carrer Josep Carner, l’Ajuntament coneixerà aviat l’estudi que ha encarregat a una empresa especialitzada per al projecte de les escales mecàniques que té intenció de posar en funcionament al carrer Carles Riba.
 
Des de la regidoria d’Obres i Serveis, aquest projecte va ser presentat a la campanya electoral de les eleccions de 2015 com una de les propostes estrella del mandat.
 
Des d’aquesta regidoria consideren que les escales mecàniques sóm una excel·lent solució per pal·liar les dificultats que presenta el carrer arran de la forta pendent, ja que, com en el cas del carrer Josep Carner, és molt utilitzat per anar als equipaments que hi ha en aquesta zona de la Font Verda. 
 

Edicions locals