Els Xics participaran, diumenge, a la Trobada Comarcal de Colles Castelleres

Castellers de Mollet, Manyacs de Parets i Castellers de Caldes també actuaran a Mollet

Cultura

Mollet acollirà aquest diumenge la 5a Trobada de Colles Castelleres del Vallès Oriental. Els Xics de Granollers són la colla més veterana al Vallès Oriental i la que pot deixar veure els castells més importants. Van confirmar el domini del 4d8 a l'última actuació, diumenge passat amb motiu del Girona Temps de Flors, descarregant el 4d8 número 100 (el primer va ser l'11 de setembre de 1996 a Llinars del Vallès). Per l'Ascensió, a finals de maig, encaren una de les diades més importants de la temporada, per la qual cosa arribaran a Mollet disposats a descarregar grans construccions.


L'actuació tindrà lloc a la plaça Prat de la Riba a les 12 h i aplegarà, els Manyacs de Parets, els Castellers de Mollet i els Castellers de Caldes. A les 11 h, totes les colles sortiran en cercavila des de la rotonda que limita les avingudes Jaume I i Antoni Gaudí.

Radiografia de les altres colles
Els amfitrions, els Castellers de Mollet, arriben a plaça amb molt bon estat de forma després de recuperar el 3d7 a la passada diada de Sant Jordi. Enguany fan 25 anys, i un dels reptes que s'havien marcat per l'aniversari, el d'assolir les construccions de 7, ha estat superat abans no es pensaven. Els assajos ratifiquen la bona dinàmica de la colla, que diumenge podria tornar a descarregar el 3d7.

Els Manyacs de Parets són la colla vallesana més jove. Van néixer el 2015, i al 2016 van ser batejats per les altres tres colles de la comarca. Tot i la curta trajectòria a les places, els paretans han demostrat solidesa tant en el vessant tècnic -en l'última actuació van descarregar el 3d6- com el social. Encara considerats com a colla en formació, enguany esperen aconseguir l'aval definitiu de la Coordinadora de Colles Castelleres.

Per últim, els Castellers de Caldes visitaran Mollet amb ganes de repetir el quatre de sis amb agulla. Aquesta temporada la colla encara no ha pogut descarregar cap castell de 7. Els calderins van acabar l'anterior temporada exhibint el 3d7 amb agulla.

Edicions locals