Alumnes del Celestí Bellera exposen el projecte Hydros al Museu de Ciències Naturals

Els estudiants l'han treballat amb el Lycée d'Arsonval, un institut proper a París

Societat

Alumnat de primer de batxillerat de l'Institut Celestí Bellera mostraran, de dimecres a diumenge, els treballs del projecte Hydros al Museu de Ciències Naturals de Granollers. La inauguració serà dimecres a les 18 h al mateix museu de La Tela.

Hydros és un projecte artístic-científic de col·laboració entre l'institut granollerí i el Lycée d'Arsonval (Saint Maur des Fossés – París), que s'ha basat en l'aigua. 65 alumnes batxillerat, francesos i catalans, han treballat el tema transversal de l'aigua en col·laboració, i en un entorn multilingüe (francès, anglès i castellà), tot fent recerca sobre ecosistemes marins, aigua i sentits, transvasaments d'aigües fluvials, aigua i contaminació, aigua i reproducció... "Ens hem comunitat mitjançant les plataformes virtuals E-twinning, drive, paddlet, skype, a més de fer una trobada presencial a París per engegar la recerca", expliquen l'Àgata Lasheras i el Sergi Soldevila, dos dels alumnes que han participat a l'experiència.
 
L'alumnat del Bellera va fer una estada d'intercanvi i convivència a París al febrer, per dissenyar i distribuir les tasques que caldria dur a terme. Aquest treball es presenta ara al Museu de Ciències Naturals, on cada grup d'alumnes exposarà el seu projecte Hydros, amb pòster científic, maqueta, producció audiovisual, fotografia, etc... Hi haurà exposicions orals, debats i reflexions d'un europrojecte en el qual ciència, llengua i art es donen de la mà.
 
A la inauguració, entre altres coses, es farà la presentació del treball de recerca La contaminació acústica, que consta d’un espectacle en relació a la comunicació dels animals marins. La resta de dies, els diversos grups d’Hydros presentaran els seus treballs. A més, el dissabte dia 10 hi haurà el lliurament de premis del concurs fotogràfic organitzat a l'entorn del projecte.

Edicions locals