El Dia dels Arxius es dedicarà als camps de concentració franquistes

L'Arxiu Municipal organitza tres jornades de portes obertes i una xerrada de l'historiador Aram Montfort

Societat

Amb motiu del Dia Internacional dels Arxius –i coincidint fa uns dies amb el 79è aniversari del bombardeig del 31 de maig– l’Arxiu Municipal de Granollers (AMGr) farà, de dimecres a divendres, unes jornades de portes obertes i mostra de documents a l’entorn de centres de detinguts i de repressió del franquisme a la ciutat. Així, tothom podrà visitar l’AMGr per conèixer millor la seva tasca, al soterrani del número 7 del carrer de Sant Josep.


A més, avui, dijous (19 h), l’AMGr, amb la col·laboració de Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau, presentarà l’acte Els camps de concentració de la postguerra a Catalunya i el cas de Granollers segons la documentació de l’Arxiu Municipal, una conferència del doctor en història Aram Monfort Coll, investigador del Centre d’Estudis sobre les Èpoques Franquista i Democràtica (CEFID) i professor de la UAB. La presentació de l’acte anirà a càrrec de l’historiador granollerí Eduard Navarro, que ha investigat la repressió franquista a la ciutat.

Per arrodonir la conferència, l’AMGr presentarà documentació del seu fons sobre el camp de concentració que possiblement va existir a Granollers.

Edicions locals