La UPG valora positivament els resultats de la primera edició de la Universitat d’Estiu

Amb 64 persones inscrites, les conferències i els debats han girat al voltant de la postveritat, terme de moda últimament

Societat

Una quarantena d’alumnes han assistit aquest migdia a l’últim debat organitzat per la Universitat Popular de Granollers amb motiu de la primera Universitat d’Estiu que ha celebrat durant tres dies a les instal·lacions de Roca Umbert Fàbrica de les Arts a l’entorn del tema de la postveritat. Durant tres jornades, diversos conferenciants i ponents han pogut aprofundir en una paraula últimament de moda i de la qual tothom en parla sense saber ben bé saber què significa. 
 

El primer en obrir el foc i explicar alguns aspectes sobre la qüestió va ser l’antropòleg Manel Delgado, i els últims en tancar el conjunt de les explicacions van ser Josep Sampera, Albert Jordana, Xavier Guix i Ramon Vilageliu, tots ells moderats per Orland Mena. 
 
Pel que es va poder constatar en aquesta última taula rodona, els assistents es van sentir especialment interessats i preocupats per les tendències ideològiques de determinats mitjans de comunicació i “per la facilitat amb què sovint s’enganya als ciutadans”.
 
Bona experiència i disposats a repetir
Acabada ja aquesta edició els organitzadors fan una valoració positiva de tot el seu conjunt. En total han estat un total de 64 les persones que s’han inscrit i la participació a la majoria de les conferències, recorda Mariano Fernández, el president de la UPG, “ha estat molt alta”. Tot i que encara és molt aviat, Fernández pensa que “estem en el camí per repetir l’any que ve, però això ja es veurà”. Sobre aquesta edició ha destacat “l’encert del tema elegit, l’alt nivell de tots els conferenciants i l’interès demostrat per tots els assistents”.
 
Per la seva banda, l’alumne Marçal Membrive destaca especialment “la pluralitat de les opinions escoltades i l’interès de la gent”. “A mi m’ha agradat i m’ha servit”, conclou.  
 

Edicions locals