Roger Pallarés participarà a la conferència Joves per la Pau a Hiroshima

El jove becat és màster en Relacions Internacionals a la London School of Economics de Londres

Societat

El granollerí Roger Pallarés ha estat seleccionat i becat per l'organització Mayors for Peace, juntament amb joves procedents d'altres països com Regne Unit, Brasil o Bèlgica entre d'altres, per representar a la ciutat de Granollers en la conferència internacional de Joves per la Pau, que se celebrarà del 4 al 14 d'agost a Hiroshima –amb 43 joves d'entre 16 i 25 anys d'arreu del món–. El Roger és llicenciat en Relacions Internacionals per la Blanquerna - Universitat Ramon Llull i acaba de finalitzar un Màster en Relacions Internacionals a la London School of Economics (Londres)


La iniciativa, més enllà de projectar a nivell internacional el treball de la ciutat en qüestions de pau i memòria històrica, permetrà als joves aprofundir en el coneixement de què van significar els bombardejos atòmics de 1945, escoltar els testimonis de les persones que van patir-los i compartir durant uns dies reflexions sobre com construir una pau mundial duradora.

Aquesta és la segona vegada que un jove granollerí obté una beca per participar a la Conferència Internacional de Joves per la Pau a Hiroshima, la darrera va ser l'any 2015 i el becat va ser Marçal Itarte.

Pallarès s'ha mostrat molt content en rebre aquesta beca i assegura que "espero poder transmetre la visió de Granollers en qüestions de cultura de pau i aprendre de les experiències de la resta de joves participants del grup".

Mayoral, també a Hiroshima i a Nagasaki
Roger Pallarès coincidirà amb l'alcalde Josep Mayoral a Hiroshima en el marc de la commemoració del bombardeig de la ciutat, el 6 d'agost.

De fet, els representants municipals de la Comissió Executiva d'Alcaldes per la Pau es van reunir dilluns a l'Ajuntament de la Garriga per encetar properes passes de cara a la Conferència General d'Alcaldes per la Pau que tindrà lloc a Nagasaki també a l'agost. La trobada ha servit per fer seguiment d'altres esdeveniments com el Fòrum per la Solidaritat i la Pau dels Pobles a la Mediterrània, que es celebrarà del 18 al 19 de novembre a Tarragona amb al finalitat de consolidar la xarxa de Ciutats per la Pau a la zona, i el nou marc de col·laboració amb la FEMP (Federació Espanyola de Municipis i Províncies) que ha servit per incrementar el número de ciutats membres a l'Estat Espanyol.

L'alcalde Mayoral assistirà a la Conferència General, del 7 al 10 d'agost a Nagasaki, en representació del municipalisme català i traslladarà, durant les diferents sessions i reunions, la voluntat de la xarxa de seguir treballant altres temàtiques de pau i justícia social com la crisis de les persones refugiades, el desarmament o el terrorisme, així com la necessitat d'obrir-se a Europa per aconseguir fiançar la xarxa al territori. Durant la Conferència, Mayoral també renovarà el càrrec que ostenta com a vicepresident de la xarxa i Granollers continuarà sent ciutat líder del moviment com Manchester, Hannover o Ciutat de Mèxic, entre d'altres. 

Com a fita important, els representants municipals van celebrar l'aprovació del tractat de prohibició d'armes nuclears adoptat a les Nacions Unides el passat 7 de juliol, el qual s'obrirà a signatura i ratificació per part dels estats el proper 20 de setembre. Una setmana abans del inici de les negociacions, el 8 de juny, la Comissió d’Acció Exterior i Cooperació del Parlament de Catalunya va aprovar una resolució de suport a la prohibició de les armes nuclears reclamant als estats, especialment a l’espanyol, que participes en la conferència de Nacions Unides. En la mateixa línia d'acció, el 20 de juny, la comissió d’exteriors del Congrés dels Diputats va aprovar una Proposició No de Llei donant suport a la prohibició de les armes nuclears i demanant al govern espanyol que s’impliqués en el procés de negociació.

Edicions locals