El cor Veus actuarà al festival més important del món de cant coral

La formació d'Amics de la Unió ha estat escollida, per la seva qualitat, juntament amb 23 cors més

Cultura

Catalunya acull, per primera vegada, el Simposi Mundial de Música Coral, enguany l'11a edició, que comptarà amb l’actuació dels 24 millors cors del món; entre ells, el cor Veus - Cor Infantil Amics de la Unió


El simposi, que se celebrarà a Barcelona del 22 al 29 de juliol, reunirà unes 2.000 persones arribades dels cinc continents. La selecció dels cors participants ha anat a càrrec d’un Comitè Artístic, que ha portat a terme un estricte treball de selecció. L'altre cor català que participarà al simposi és el Cor Vivaldi. 

La convocatòria per participar al simposi com a cor convidat va tenir la petició de 147 formacions de 47 països diferents, de les quals se n’han escollit 24 per la seva qualitat, singularitat i nivell. VEUS actuarà a l’Auditori i a l'església de Santa Maria de Gràcia de Barcelona. 

El 26 de juliol, a les 16.30 h, el cor granollerí oferirà un repertori de peces relifioses i obres típiques del cor i el 27 (13 h) i 28 de juliol (17 h) , a l'Auditori, faran una mostra de l'espectacle VEUS. A més, el dia 28 actuaran conjuntament amb Estudio Coral Meridies (Argentina), Tajimi Choir (Japó) i KammerChor Saarbrücken (Alemanya) i estenaran una peça d'un compositor japonès, encàrrec del mateix simposi. "És una trobada pensada sobretot per especialistes del món coral que es fa cada tres anys. Tenir l'oportunitat de presentar el nostre projecte és de les coses més xules que ens ha passat", diu Josep Vila, director del cor. 

L’origen dels cors seleccionats és molt divers: Estats Units (3), Japó (2), Canadà (2), Alemanya (2), Suècia (2), Catalunya (2), Irlanda, Moldàvia, Dinamarca, República de Corea, Holanda, Letònia, Filipines, Sud Àfrica, Argentina, Eslovènia i País Basc. 

Les entrades es poden adquirir a través de la pàgina web del festival. Es destinarà 1 euro de cada entrada venuda a Arrels Fundació, entitat que treballa perquè no hi hagi cap persona que dormi al carrer.

Durant el simposi directors, compositors i amants del cant coral tindran l’opció d’ampliar coneixements amb les conferències i classes magistrals que s’han programat amb els millors directors a nivell internacional i que són la part acadèmica del Simposi. Als últimes dies, s’ha confirmat la presència al Simposi d’Eric Whitacre, prestigiós compositor i director dels Estats Units.
 
Barcelona va ser escollida capital mundial del cant coral del 2017 en el decurs del darrer Simposi que es va celebrar a Seül, a Corea, fa tres anys. L’organització del festival, que porta per lema Els colors de la pau, és a càrrec de l’International Federation for Choral Music (IFMC) conjuntament amb la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC).

Actuació a Riells del Fai
L’Església de Sant Vicenç de Riells del Fai acollirà, dissabte 29 de juliol, l’actuació del grup nord-americà University of Oregon Chamber Choir. El concert tindrà lloc a les 21 h.

Edicions locals