La CUP acusa el govern de dilatar les qüestions que "en realitat no vol tirar endavant"

La formació fa balanç del segon any al consistori i insisteix en "l'error greu" del camp de futbol de Palou

Política

"El govern del PSC fa política de doble discurs: quan li interessa fa gestions molt ràpides i, quan no, busca molts argument per endarrerir o amagar decisions polítiques". Així ho assegura Pep Medina, membre de la Crida per Granollers - CUP, que aquest matí feia balanç del segon any de la formació anticapitalista a l'Ajuntament, amb els regidors Maria Oliver i Eduard Navarro, i el militant Josep M. Gontan i l'alliberat Jordi Pueyo.


Navarro acusava els socialistes de dilatar decisions i accions en temes com l'habitatge, la mobilitat, l'educació i la participació. En aquest sentit, la portaveu del grup municipal, Maria Oliver, alertava de la lentitud de la fase de diagnosi del pla local d'habitatge en una situació de "renaixement de la bombolla immobiliària i de moltes persones excloses", i quan l'Ajuntament "només té dos pisos en propietat per emergència habitacional". La CUP considera que el consistori ha de pressionar els grans tenidors que tenen aproximadament uns 250 pisos buits, segons el cens de la Generalitat. Navarro afegia que "mentre els preus del lloguer van pujant, no veiem mesures d'emergència, només uns ajuts que serveixen per "tapar forats però cap intervenció en el mercat".

Pel que fa a l'educació, Navarro recorda que el 2007 el Síndic de Greuges ja va emetre un informe en què alertava de la segregació escolar a Granollers. "L'equitat i la igualtat no està garantida i fins aquest any no hem aconseguit que hi hagi un estudi". A més, el cupaire i professor alertava que d'una "saturació a les aules" a primer d'ESO que "farà augmentar la ràtio" i d'una demanda molt més gran que l'oferta a escoles bressol municipals.

Entre la llista de temes que encara no s'han abordat i que la CUP considera que es dilaten intencionadament, hi ha els pressupostos participatius, el pla de mobilitat –"que no s'ha començat a treballar fins que no es van esgotar el màxim de pròrrogues", alerta Navarro–, la fiscalitat justa i el pla d'igualtat, "que està caducat", alerta Oliver.

Participació i aportacions
La portaveu cupaire insistia que en què l'Ajuntament és "una institució hermètica, allunya de què passa al carrer", mentre que la CUP "vol traslladar els debats públics a la ciutadania", contraposava Navarro.

Amb tot, Oliver reivindicava el paper de la seva formació per "fer bascular polítiques municipals cap a l'esquerra", i assegurava que la preocupació de la CUP per la transversalitat de la qüestió de gènere a totes les polítiques municipals ha donat com a fruit "alguns primers passos, com el símbol –que no es va acabar d'entendre– del dia de LGTBI i la moció contra la cosificació de les dones en esdeveniments esportius".

La CUP ha assegurat que seguirà insistint en temes que ja ha plantejat però que el govern ha rebutjat, com una progressiva municipalització dels serveis bàsics, i una moció en què reclamaven que les confessions religioses paguin l'IBI i altres impostos i taxes que els pertoqui. "El govern ens va dir que no era competència municipal, però a Badalona s'està tirant endavant perquè s'han basat en la legislació europea".

Un altre dels temes que la CUP tampoc vol aparcar és la futura remodelació del camp de futbol de Palou i el PDU del Circuit, dues actuacions que consideren que suposen un agressió a l'espai de Palou i que "estan desmuntant la política de protecció que s'ha dut a terme", deia Navarro. Gontan afegia: "el camp és un error greu, que serà una cicatriu que deixarà rastre". La CUP recordava també que ha presentat un recurs contenciós administratiu contra el PDU del Circuit.

Edicions locals