L'Ajuntament flexibilitza la normativa urbanística per incentivar l'activitat als polígons

El ple aprova la modificació parcila de l'article del POUM

Economia

“Volem acompanyar i dinamitzar l’activitat industrial”, deia la regidora d’Urbanisme, Mònica Oliveres, en la defensa al ple de la modificació puntual de l’article 213 de les Normes Urbanístiques del POUM de Granollers en relació amb les condicions d’ús en les claus 4A, d’edificació industrial. El canvi en la normativa rebia el suport del PSC, el PDeCAT i Cs, l’abstenció d’ERC i el vot contrari de la CUP.


L’objectiu de la modificació és permetre la divisió horitzontal de les naus industrials a fi de facilitar la implantació d’activitats econòmiques (comercials i oficines) en les anomenades naus niu, amb l’objectiu de contribuir a la reactivació econòmica dels polígons industrials.

Continuar en la línia
De fet, Oliveres explicava que la modificació “pretén corregir i acabar de donar sentit” a uns canvis que ja es van aprovar el 2014 al POUM, que pretenien augmentar la competitivitat de les àrees econòmiques en el moment més dur de la crisi. “Ens va permetre que a les naus es pogués desenvolupar més d’una activitat”, recorda Oliveres. L’alcalde, Josep Mayoral, afegia: “La flexibilització de l’ordenació urbanística dels polígons per adaptar-se a noves necessitats de les empreses ha servit per salvar negocis i captar inversions”.

Així, doncs, ara s’admetrà la divisió horitzontal, de manera que “permetrà més autonomia a les diferents activitats, i que puguin domiciliar-se fiscalment a l’adreça”, detallava Oliveres.

Oberts al comerç?
La CUP argumentava el vot negatiu perquè considera que “la mesura obre les portes a la implantació de noves superfícies comercials, que generaran una mobilitat molt més gran i no hi ha transport públic entre polígons i el centre”, alertava el regidor Eduard Navarro.

Oliveres li puntualitzava que la modificació no admet usos nous ni cap ampliació, de manera que “les consideracions de mobilitat generada no procedeixen”. A més, la regidora d’Urbanisme recordava que la legislació catalana situa “la potestat de la implantació de superfícies comercials en mans del departament de Comerç de la Generalitat”. “Per tant, els municipis ho tenim difícil per conduir certs processos de tercialització”, lamentava Oliveres, qui assegurava que “aquesta modificació no ha d’induir a aquests fenòmens que també ens preocupen”.

Ara s’obre el termini d’informació pública per poder formular les al·legacions que s’escaiguin. Com que termini d’informació pública coincideix total amb l’agost, tindrà una durada de dos mesos.

Edicions locals