Granollers pacta amb la Generalitat els espais electorals de l'1-O i deixa en mans del govern català la seva obertura

Mayoral considera que l'acord permet garantir la votació en condicions similars a la d'altres conteses electorals i salvaguardar la seguretat jurídica dels funcionaris

Política

L'Ajuntament de Granollers no posarà impediments a la celebració del referèndum de l'1-O, tot i que no cedirà els espais municipals habituals per a col·legis electorals. L'alcalde, Josep Mayoral, ha explicat que dies abans de la convocatòria del referèndum representants del govern català hi van contactar per parlar dels locals. Llavors, Ajuntament i Generalitat van acordar, "sempre amb l'assessorament dels serveis jurídics municipals" –insisteix l'alcalde–, un llistat d'espais majoritàriament vinculats a la Generalitat.


Tenint en compte la suspensió de la Llei del referèndum per part del Tribunal Constitucional, Mayoral deixa en mans de la Generalitat el desplegament d'aquest acord anterior.

Per a Mayoral, aquesta decisió permet assolir un doble objectiu. D'una banda, "garantir la votació en condicions similars a les d'altres conteses electorals de manera que els llocs de votació siguin equivalents pel que fa a la quantitat i al desplaçament", i, de l'altra, "salvaguardar la seguretat jurídica dels treballadors i treballadores municipals".

L'alcalde socialista emplaça a la ciutadania que vulgui conèixer amb més detall la seva posició sobre el futur de Catalunya, a llegir el BAN de l'11 de setembre [que trobareu adjunt en aquesta notícia].

Edicions locals