Els Xics, guanyadors del guardó Salvador Casanova

El premi va ser donat a conèixer ahir al vespre a la Porxada per la secció local d’ERC

Societat

Els Xics de Granollers han resultat els guanyadors enguany del 7è Guardó Salvador Casanova, premi creat per ERC amb la voluntat de retre homenatge a Salvador Casanova i Grané, polític i lluitador que va dedicar totes les seves energies a treballar per l’alliberament nacional de Catalunya. El guardó vol reconèixer la persona, col·lectiu o entitat de Granollers o de la comarca que s’hagi destacat pel seu servei i la seva acció a favor de la llengua, la cultura i la nació catalanes.
 


Segons va donar a conèixer Josep Maria Farnés, secretari del jurat, el premi va ser concedir por unanimitat. Entre els mèrits reconeguts destaquen la celebració dels 25 anys de la fundació de la colla i el seu lligam amb la festa major de Granollers; el seu esforç per donar a conèixer els castells; el seu arrelament a la ciutat a partir de les diverses iniciatives en les quals participa activament; la seva constant millora fins a convertir-se en una colla de vuit, i la seva capacitat de mobilitzar els granollerins i desvetllar un gran suport social en el fenomen casteller.

El Jurat del premi era format per Isabel Alcalde, Josep Maria Farnés, Joan Garriga, Anna Maria Jansana, Ferran Raga i Francesc Sala. L’acte va comptar amb la participació d’Isaac Peraire, alcalde de Prats de Lluçanès i vicesecretari general de coordinació interna d’ERC. Peraire va dir que “tan és el que diguin ara els del Constitucional, els del PP, els del PSOE-PSC o Ciutadans, nosaltres ens devem a la ciutadania, no a Mariano Rajoy”. També van assistir per part d’ERC, els regidors de l’Ajuntament de Granollers, Pep Mur, Núria Maynou i Chakir El Homrani.

Després de donar a conèixer el veredicte, ERC va fer una ofrena floral en reconeixement a Salvador Casanova a una de les oliveres que recorda la seva figura. L’acte va acabar amb el cant d’Els Segadors per part de tots els assistents.

Edicions locals