La UVic posa en marxa a Granollers el primer grau en Enginyeria de l’Automoció de Catalunya

Amb la participació de 44 alumnes, s’estudiarà al campus de l’UGranollers situat a Can Muntanyola

Economia

La seu municipal de Can Muntanyola, a Granollers, s’ha convertit des d’aquest matí, en un dels campus universitaris –l’altre és situat a Roca Umbert Fàbrica de les Arts– de la ciutat, amb motiu de la inauguració del curs en Enginyeria d’Automoció de Catalunya impartit per la UVic-UCC, el primer que s'imparteix al país.
 

L’acte d’inauguració del curs ha tingut lloc avui dimarts a les 12 h, amb la presència, a la sala d’actes de Can Muntanyola, d’Anna Erra, alcaldessa de Vic i presidenta del Patronat de la Fundació Universitària Balmes; de Jordi Montaña, rector de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; de Sergi Grau, degà de la Facultat de Ciències i Tecnologia, i de l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral.
 
Tots quatre han adreçat unes paraules de benvinguda als 44 alumnes que, només acabat l’acte de presentació, han començat les classes d’un curs que ha despertat un notable interès. De fet, la UVic no descarta augmentar el nombre d’alumnes, ja que la demanda de places ha superat, han dit des la Universitat de Vic, “totes les previsions”.
 
Grau dual
Segons ha explicat el degà, Sergi Grau, el fet de ser un grau dual “permet trepitjar i conèixer les empreses ja que s’hi formaran durant 1.200 hores, 4 vegades més que les hores pràctiques que es programen en una titulació normal”. El grau que s’impartirà a Can Muntanyola segueix la metodologia de l’Aprenentatge Basat en Problemes per tal de fomentar el treball en equip i la resolució de casos pràctics.
 
Des de la universitat de Vic, el seu rector ha destacat  “la importància del projecte  pel que fa al seu marc territorial nou, complint així un dels objectius que volem assolir els propers anys”. L’alcaldessa de Vic s’ha referit a la necessitat de “crear talents en una especialitat mancada de nous professionals” i s’ha congratulat que “iniciatives com aquestes serveixin perquè el nostre jovent no marxi a l’estranger a formar-se”.
 
Josep Mayoral: Aposta per l’aliança dels municipis de la C-17
Per la seva banda, l’alcalde de Granollers ha felicitat als representants de la Universitat de Vic per la bona disposició mostrada des del primer moment per fer possible juntament amb l’Ajuntament, aquesta proposta formativa. Mayoral ha subratllat “l’aposta municipal per l’aliança dels municipis de la C-17” i ha destacat les grans possibilitats que tindran durant els anys d’estudi i també posteriorment els estudiants, de trobar-se en un entorn “totalment favorable de cara al seu futur, amb la presència a la zona del Circuit de Montmeló i tot el Pla Director Urbanístic (PDU) que es desenvoluparà properament a l’entorn de la indústria”.
 
Els 44 alumnes que avui han iniciat el curs provenen d’arreu de Catalunya, en especial del Vallès, el Maresme i Barcelona.
 
Segon any del Campus Professional a Granollers 
UGranollers impartirà classes en dues seus, Can Muntanyola i Roca Umbert. En aquest últim espai es continuarà oferint el cicle formatiu de grau superior en Màrqueting i Publicitat. Segons Montaña, tenir dues seus universitàries a Granollers permet aplicar la filosofia de “campus ciutat que defineix la ciutat de Vic, és a dir, una universitat territorial que dóna servei a la ciutat”. 
 
El cicle de Màrqueting compta amb més de 20 alumnes matriculats a primer, tot i que la matrícula continua oberta. La majoria dels alumnes de segon s’incorporen ja a diferents empreses d’Osona i el Vallès Oriental per fer-hi la formació pràctica i dual. Per a la majoria d’aquestes empreses participar en el programa de dualitat els permet “captar talent, formar-lo i així optimitzar els processos de selecció de personal”, segons ha explicat Montaña.

Desplegament de la Formació Contínua a UGranollers
Finalment, la formació de la UVic-UCC a Granollers aquest curs 2017-2018 es complementa amb dues propostes de formació contínua. Una és el Màster en Administració i Direcció d’Empreses (MBA) que a Manresa i Vic ja arriba a la quarta edició i que aquest setembre començarà la primera edició a Granollers, a Can Muntanyola concretament, coordinada per Cèsar Duch. I l’altra és el Postgrau en Direcció Estratègica de Centres Docents per a la Innovació i l’Èxit Educatiu. En aquest cas, es farà a Roca Umbert, coordinada pel granollerí Josep Castillo, docent de la UVic i de l’Escola Pia de Granollers. En ambdós casos, la matrícula continua oberta per a aquells professionals que els interessa especialitzar-se.
 

Edicions locals