El documental 'La vida segueix amb HDC' s'emetrà a 'La Noche Temática' de La 2

Dissabte es podrà veure per televisió aquest audiovisual escrit i dirigit pel cineasta Lambert Botey

Cultura

El documental La vida segueix amb HDC del cineasta granollerí Lambert Botey i Luisa Martínez arriba a la televisió aquest dissabte, a les 23.30 h, amb l'emissió al programa La Noche Temática de La 2. 


La vida segueix amb HDC comparteix la història de set nens: Saúl, Félix, Elena, Mateo, África, Laura i Roc. A través dels testimonis de l’equip mèdic i dels pares es descobreix el camí d’aquestes famílies: el diagnòstic, les diferents cirurgies, les possibles seqüeles de la malaltia i del tractament, com afecta al nucli familiar, el futur incert dels nens i els avenços que s’estan desenvolupant en el tractament d’aquesta malaltia rara.

Aquesta proposta busca donar visibilitat a la malaltia rara hèrnia diafragmàtica congènita, una anomalia en la formació del diafragma que provoca la pujada dels òrgans abdominals a la zona toràcica, i impedeix el desenvolupament correcte dels pulmons. Afecta un cas de cada 2.000-4.000 naixements i l’índex de supervivència en néixer és al voltant del 50%. Un projecte que s’ha pogut dur a terme gràcies a la solidaritat i generositat de les persones que hi van col·laborar a través de la plataforma de crowdfunding Verkami, a l’esforç i il·lusió de l’associació La Vida con Hérnia Difragmática Congénita i al suport de l’equip d’especialistes de l’Hospital Clínic de Sant Joan de Déu i de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

El documental de moment s’ha exhibit a Granollers, al Centre Cultural, a Barcelona, Amposta, Sort i el proper 7 d’octubre s’exhibirà a Madrid. 

L'associació
L’associació La Vida con Hèrnia Diafragmática Congénita està formada per un grup de mares i pares, amb filles i fills, que han patit hèrnia diafragmàtica congènita en néixer. Acaben de néixer com a associació, i segons ells mateixos diuen: “encara fem servir bolquers, aprenem a menjar, uns dies avancem, altres no tant. Però lluitem cada dia per progressar i fer-nos molt forts. I res ni ningú ens farà aturar perquè volem viure amb una il·lusió. Som una associació sense ànim de lucre. Tota la nostra recaptació 

Edicions locals