A la venda l'àlbum de cromos 'Una història granollerina'

A partir de dilluns es podrà adquirir als museus de Granollers i a les biblioteques Roca Umbert i Can Pedrals

Societat

L'àlbum de cromos Una història granollerina, una proposta pedagògica impulsada per l'associació Semproniana i l'Ajuntament, sortirà al carrer dilluns. Des de llavors es podrà comprar als museus de Granollers i a les biblioteques Roca Umbert i Can Pedrals per un preu de 3 euros. Els cromos es podran aconseguir gratuïtament a comerços i altres establiments de la ciutat.


Cada setmana, durant una desena, la pàgina web granollers.cat publicarà un itinerari amb els establiments on es podran trobar els cromos. El primer, però, es donarà el 22 de setembre (17.30 h) a la plaça de la Porxada, en el marc d'una festa d'inici de la iniciativa.
 
Una història granollerina –una crònica dels fets més destacats de la ciutat escrita per l'historiador Diego Sola i il·lustrat per l'artista Pau Farell– té com a objectiu difondre la història i el patrimoni de Granollers entre les famílies i escoles de la ciutat. A més, és molt possible que aquest nou projecte tingui continuïtat, segons indicava l'assessor-coordinador de l'Àrea de Serveis a la Persona de l'Ajuntament, Albert Soler, amb d’altres àlbums dedicat a temes específics, com per exemple el riu Congost. 
 
L’àlbum de cromos té format de revista i s’haurà d’omplir amb 134 cromos adhesius. Quan el ciutadà obtingui cada cromo, l’establiment segellarà el número del cromo al passaport corresponent que s’oferirà en adquirir l’àlbum, acreditant d’aquesta manera que ja s'està en disposició d'aquell cromo.
 
Es tracta d'una història feta des de la proximitat, tenint ben en compte elements patrimonials, fets curiosos, personatges de la ciutat i esdeveniments significatius, que converteix l'àlbum en un llibre referent de la història local.

Edicions locals