La Universitat Popular iniciarà el curs amb més de 250 inscrits

Dues de les 22 assignatures que s'impartiran permetran obtenir crèdits curriculars

Societat

La Universitat Popular de Granollers començarà el 28 de setembre la quarta edició amb més de 250 inscrits. De fet, aquesta és la xifra actual de persones que s’han interessat per alguna de les matèries d’aquest primer quadrimestre, però les inscripcions encara no estan tancades.


Aquest curs, la UPG ofereix 22 assignatures, 3 de les quals s’imparteixen coordinadament amb la Biblioteca Roca Umbert, i 2 en coordinació amb el Casal del Mestre i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). De fet, aquests dues matèries –iniciació als escacs, i anàlisis crítica de la revolució russa– permetran obtenir crèdits com a hores curriculars. El coordinador de la UPG, Mariano Fernández, explicava que aquesta novetat pot fer obrir la Universitat Popular a un nou públic, com, per exemple, professors.

Fernández indica que les assignatures que atrauen més alumnes són les vinculades a les humanitats, com filosofia, història de l’art, literatura i qüestions de gènere. En canvi, hi ha dues o tres matèries –estadística, dibuix com a mitjà de coneixement, i seguretat i percepció de risc– que encara no tenen suficients matriculats per a poder-se impartir. Per això les inscripcions es mantindran obertes fins a l’últim moment.

Sigui com sigui, les dades mostren la consolidació d’aquesta proposta de formació contínua que ha crescut any rere any, gràcies al “boca a orella, que ha anat creant ambient”, indica Fernández, que opina que “la clau de l’èxit és que els alumnes s’ho passen bé i hi ha una bona interacció amb els professors”. A més, la UPG segueix amb la política de preus assequibles i cada matèria val 25 euros.

Inauguració del curs
El proper dijous 28 de setembre (19 h) es celebrarà a l’espai de l’Aplegador de Roca Umbert l’acte d’inauguració del nou curs, amb una breu conferència inaugural amb el títol Les bones preguntes, a càrrec del professor Joan Méndez Camarasa –llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació i màster en Pràctica Filosòfica i Gestió Social–. A més, es presentarà el professorat i es farà una explicació de la programació, assignació d’aules, horaris i respostes a qüestions de l’alumnat, als quals se’ls lliuraran les carpetes del curs.

Edicions locals