Les Jornades del Patrimoni es fixen en la natura i l'arquitectura

Es faran visites a la Tèrmica i itineraris per elements del modernisme a la ciutat

Societat

Patrimoni i natura: un paisatge de possibilitats és el lema proposat pel Consell d’Europa per a les Jornades Europees del Patrimoni, que se celebren aquest cap de setmana. Granollers és un dels ajuntaments que se suma a la iniciativa que, que des de l’any 1991, pretén acostar el patrimoni arquitectònic monumental al gran públic.


El programa inclou una visita teatralitzada a la Tèrmica, a través de la qual es coneixerà la figura del fogoner, la persona que controlava el vapor de la caldera. Amb ell, els participants faran un recorregut per l’espai que abastia d’electricitat (a partir de carbó, fuel i gas) els antics telers de Roca Umbert. Serà el dissabte, en dues sessions: a les 19 i a les 20 h.  

Una altra proposta és Patrimoni + natura + poesia, un itinerari pels elements patrimonials –sobretot, modernistes– inspirats en la natura més destacats de la ciutat: Casa Torrabadella, Can Margarit, Can Déu, Casa Blanxart, Can Ganduxer, Can Puntes i l’Ajuntament, cases i edificis molt coneguts i plens de detalls. L’activitat (sense inscripció prèvia) es farà el diumenge, a les 11 h, amb el guiatge de Cinta Cantarell, historiadora de l’art, i la participació d’Ivette Nadal, cantautora i poeta. El punt de trobada serà al Museu de Granollers i el recorregut durarà dues hores.   

D’altra banda, el portal de l’Arxiu Municipal (http://arxiufotografic.granollers.cat/) mostrarà, a partir de divendres, imatges de masies de Granollers i rodalies dels anys 40-50 del segle passat pertanyents al Fons Salvador Llobet i Reverter, en la mostra titulada Paisatge rural del Vallès Oriental. La tertúlia mensual girarà al voltant del mateix tema, dilluns a les 17 h, a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau (c. del Rec, 19). D’altra banda, el Document del mes és Notes de la masia de Can Quintana de Palou, dins l’estudi La Casa Rural de Salvador Llobet, de 1958. Totes les activitats són gratuïtes i no cal inscripció prèvia.

Edicions locals