Unes 250 persones es concentren a la Porxada a favor del diàleg entre Catalunya i Espanya

A la convocatòria, realitzada a través de les xarxes socials, la majoria dels assistents han participat amb roba blanca, com a símbol de pau

Política

Tot responent a la convocatòria que aquests dies s’ha fet a través de les xarxes socials, unes 250 persones han assistit aquest matí a les 12 h, a la concentració que a favor del diàleg per resoldre el conflicte polític entre Catalunya i Espanya s’ha fet davant l’Ajuntament, una iniciativa que s’ha realitzat també a tot el país i a molts ajuntaments de l’Estat.


Els assistents portaven pancartes amb el lema “Parlem”, missatge que han cridat i repetit durant una bona estona. Un dels assistents ha llegit un manifest i ha presentat la proposta com a una iniciativa de la plataforma ciutadana que vol fomentar el diàleg com a base per a solucionar la situació de tensió actual. Aquesta plataforma està formada, assenyalen, per partidaris de canviar la Constitució, de no canviar-la, de la República, la Monarquia, de la independència de Catalunya, d’una Espanya federalista, centralista i d’una infinitat d’altres opcions.

Segons ells, “les estratègies partidistes de tots els grups polítics han provocat preocupació però, sobretot, una profunda ràbia i tristesa entre la ciutadania, ja que els parlaments d’un costat i de l’altre han trencat les vies de comunicació. Aquesta ruptura de diàleg s’ha produït per la ineptitud política dels representants d’ambdós costats, els quals han enfocat el conflicte de forma que no són pròpies d’una democràcia madura”.

Per tot això, “des de la plataforma demanem al Govern de Catalunya i al Govern d’Espanya, en la mateixa mesura, que creïn espais de diàleg real son les diferents postures s’expressin lliurement i serveixin de base per a generar un debat sa i serè”.

A l’acte hi han assistit l’alcalde, Josep Mayoral, i els regidors del PSC Albert Camps, Andrea Canelo, Juan Manuel Segovia i Francesc Arolas, entre altres.
 

Edicions locals