Imatges i sons que són signes del Montseny

Els artistes visuals Lurdes R. Basolí i Aleix Plademunt i el músic Mau Boada han fet una mirada sobre la muntanya

Cultura

El Montseny és ple de senyals. Així ho demostra l'exposició Signis, que s'inaugurava divendres i que es podrà veure fins al 26 de novembre al Museu de Granollers. La mostra –que aplega imatges, músiques, sons, senyals i signes– és fruit del treball conjunt de la fotògrafa granollerina Lurdes R. Basolí, del també artista visual i editor, Aleix Plademunt, d'Hostalric, i del músic i productor de Sant Celoni, Mau Boada.


L'exposició s'emmarca en el projecte experimental Terra-lab.cat, impulsat i coordinat pel poeta i assagista Vicenç Altaió; el fotògraf, dissenyador i editor Ignasi López; el dissenyador i professor Sergi Opisso, i el fotògraf i editor Román Yñán.

Es tracta d'un laboratori obert de debat d'idees que convida autors visuals i pensadors a treballar conjuntament en un territori concret i un temps determinat. En el cas de Signis, els tres participants han treballat sobre el Montseny durant un any i mig.

Mont Signis és una expressió provinent del llatí que significa muntanya senyal. Signis significa senyal o signe, prové del grec i significa unir. "Quan els romans viatjaven pel Mediterrani, el Montseny va ser el seu Mont Signus. Han passat més de 2.000 anys. Els romans ja no hi són; la muntanya, sí", recorden els autors de la mostra.
 

Edicions locals