Diumenge, caminada per la salut mental i botifarrada al Torras Villà

També s'han programat exposicions a la biblioteca Can Pedrals i a l'Anònims

Societat

Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental –que es commemora el 10 d’octubre– les entitats que treballen en aquest àmbit organitzen diverses activitats a Granollers i al conjunt del Vallès Oriental. L’acte més que en els darrers anys ha estat el més participatiu és la caminada contra l’estigma de la salut mental que se celebra aquest diumenge, a partir de les 10 h.

Es tracta d’un recorregut familiar al voltant de la ciutat –d’uns 8 quilòmetres–, que surt del Parc Torras Villà i hi retorna per gaudir d’una botifarrada per als assistents, animació infantil i entrega de premis del concurs de cartells del Dia Mundial de la Salut Mental i del disseny de la samarreta que llueixen els caminaires -que organitza l’associació Daruma–.

La passejada està convocada conjuntament per la Taula de Salut Mental i l’Agrupació Excursionista de Granollers. A més, el mateix diumenge també es fa una caminada popular al passeig de la Garriga.

Les activitats, però, ja s’iniciaven la setmana passada amb xerrades sobre l’accés de les persones que pateixen un trastorn i el món laboral, i divendres amb la inauguració a la biblioteca de Can Pedrals de l’exposició del concurs de cartells i de la mostra dels quadres de les parelles artístiques de l’Associació El Far de la Garriga i  Centre de Rehabilitació Comunitària Bennito Menni de Granollers, que es poden visitar fins al proper diumenge.

D’altra banda, el restaurant Anònims acollirà a partir de dimecres l’exposició fotogràfica Autoretrat de les emocions, una mostra del taller fet entre l’abril i el setembre de l’any passat. Organitzada per Activament, es podrà veure fins al 29 d’octubre.

Edicions locals