'Boscos' porta al TAG la reflexió poètica sobre el mal i la guerra

La companyia La Perla29, sota la direcció d'Oriol Broggi

Cultura

Boscos, una de les propostes teatrals d’aquest any més aclamades per la crítica arriba a Granollers, dissabte (20 h) al Teatre Auditori. L’obra completa la trilogia –amb Incendis i Cels– de l’autor libanès Wajdi Mouawad, novament sota la batuta d’Oriol Broggi i a càrrec de la productora La Perla29.  


Es tracta d’una tragèdia marcada per l’engany de generacions passades i amb repercussions presents. Una intensa odissea que recorre tot el segle passat a partir de la història de set generacions de dones. Un relat punyent, colpidor que serveix de reflexió sobre el mal, les guerres i la història. Mouawad posa, doncs, les seves paraules al servei dels fets històrics més transcendentals de les últimes dècades del segle XX. A Boscos inclou la descripció d’una matança que va tenir lloc a Canadà poc després de la caiguda del mur de Berlín. El 6 de desembre de 1989 a l’escola Politècnica de Mont-real un home armat va matar a 14 dones i en va ferir 13 més.

Amb la direcció d’Oriol Broggi i la traducció al català de Cristina Genebat, surten a escena els actors Màrcia Cisteró, Cristina Genebat, Marissa Josa, Clara de Ramon, Xavi Ricart, Xavier Ripoll, Marc Rius, Carol Rovira, Xavi Ruano, Sergi Torrecilla i Ramon Vila, i creen, durant gairebé quatre hores, un espectacle dramàtic en majúscules.

Edicions locals