La Polifònica estrena 'Sarau', una invitació a pensar sobre la dansa

L'espectacle, que combina peces del renaixement amb contemporànies, coincideix amb el 40è aniversari de la coral

Cultura

Després d’un any i mig de feina, la Coral Polifònica de Granollers està a punt per compartir la seva darrera producció, Sarau, “una invitació a pensar perquè ballem”, explica el seu director i creador, Agustí Vidal.


Malgrat no s’hi havia pensat, segons confessa Vidal, l’espectacle, “un dels més festius que hem fet”, coincideix amb el 40è aniversari de la Polifònica, una entitat “que va suposar un abans i un després a nivell coral a la comarca”, remarca l’alcalde, Josep Mayoral.

Sarau es podrà veure el diumenge 22 d’octubre (19 h) al Teatre Auditori. L’espectacle estarà dividit en dues parts, “la primera destinada a danses de comunitat, en relació amb els orígens de la dansa, una eina dels mascles per a la seducció”, explica Vidal. La segona part “es subdivideix en dues subparts: una sobre la dansa com a una eina per fixar jerarquies, una altra per a la dansa com a ritual”, descriu el director.

Pel que fa a la forma del repertori coral, tindrà un paper fonamental la música del renaixement –perquè és sobretot quan hi ha dansa cantada a veus–, tot i que també s’hi han incorporat tres peces de finals del romanticisme amb harmonitzacions modernes i dos encàrrecs de nova creació a Francesc Vidal, qui ha creat un vals –amb lletra de Jordi Llavina– i una dansa grega.

Acompanyament instrumental
Així, la majoria de peces que s’interpretaran són originals per a cor acompanyades d’un grup instrumental que utilitzarà tant instruments originals com moderns. Així, es comptarà amb Emiliano Pérez, a la flauta de bec i cornetto; Míriam Encinas, a la percussió i flauta de bec; Laia Saperas, a la flauta travessera i traverso; Thor Jorgen Ayala, a la viola de gamba, i Edwin García, a les guitarres. Sarau compta també am la coreografia i direcció escènica de Carmen Nájera.

La darrera estrena de la Polifònica va ser al febrer de 2015 amb Llunyania.

Edicions locals