Adif invertirà 1,8 milions d'euros a eliminar dos passos a nivell de Granollers i un tercer a la Garriga

L'obra preveu un nou pas inferior més ampli a l'actual de Can Ninou

Societat

Adif –l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries– ha licitat per 1,8 milions d’euros les obres de supressió de tres passos a nivell a la línia de tren R3, entre Barcelona i Puigcerdà –dos dels quals es troben al terme municipal de Granollers i un tercer a la Garriga–. Les obres, explica Adif, s’emmarquen en el projecte de desdoblament de la via en el tram entre Parets i la Garriga i s’executaran de manera prèvia a les actuacions en infraestructures.


A Granollers, la inversió total serà de 990.366 euros (IVA inclòs) i permetrà eliminar els passos a nivell situats a l’altura dels quilòmetres 25,268 i 26,540 de la línia. En aquestes obres es preveu la construcció d’un nou pas inferior per a vianants que ampliarà les dimensions de l’actual fins a arribar als 7 metres d’amplada i els 4 d’alçada.

A més, “per permetre una millor permeabilització i garantir l’accés a zones urbanes i habitatges propers”, indica Adif, s’executaran dos camins d’accés, un d’ells paral·lel a la via pel seu marge esquerra; i un segon entre l’actual pas inferior de Can Ninou i el camí de l’Esquella per la banda oest de les vies, i connectant amb el Camí de la Serra, tot vorejant el bosc de Can Amat.

A la Garriga s’invertiran 894.969 euros per eliminar el pas a nivell situat a l’altura del quilòmetre 36,181 a la zona del camí de Can Terrers. Aquí, es farà un nou pas inferior –amb una amplada de 8 metres i 5 d’alt– a uns 40 metres de l’actual pas a nivell.

Edicions locals