L'Ajuntament construirà un equipament d'uns 200 metres quadrats a l'espai de l'antiga Can Relats

La junta de govern ha iniciat la licitació per contractar la construcció del nou espai per al barri de Sant Miquel

Societat

L’Ajuntament ha iniciat el procés per construir un equipament cívic i social de barri a la parcel·la de l’antiga casa de Can Relats, de la qual només ha mantingut la façana, l’element protegit al catàleg de patrimoni de la ciutat. L’espai està situat al carrer Bisbe Grivé, en el solar que també limita amb l’avinguda Sant Esteve i el carrer Sant Josep de Calassanç.


La junta de govern local ha donat llum verda a l’expedient licitatori per contractar els serveis per la redacció del projecte bàsic, executiu i la direcció d’obra de la construcció de la planta baixa de Can Relats, on pretén situar el nou espai social per al barri de Sant Miquel, d’uns 200 metres quadrats. Amb tot, segons ha explicat la regidora d’Urbanisme, Mònica Oliveres, el projecte ha de permetre la possibilitat que en un futur es pugui aixecar una planta superior, que en duplicaria la superfície. De moment, a la planta baixa s’hi preveuen dues sales polivalents, un despatx, el vestíbul i lavabos. En un futur –en una segona fase–, la planta superior acolliria oficines.

La façana, actualment apuntalada després que l’immoble antic s’enderroqués aquest estiu, servirà d’imatge de la nova construcció que se situarà al darrera. El consistori considera que el projecte, que encara no té del tot determinat quin servei acollirà, pot tenir un cost aproximat de 300.000 euros.

“Volíem un procés de concurrència pública perquè tots els despatxos professionals interessats s’hi puguin presentar. A més, la messa de contractació serà àmplia, amb representants, per exemple, del Consell de Ciutat i del Col·legi d’Arquitectes”, explica Oliveres. Per a la regidora d’Urbanisme, és important “l’encaix de l’edifici al barri d’aquest equipament ja previst al planejament, i la bona relació amb els edificis del costat”, explica.

Els habitatges de Construccions Baró
Paral·lelament, Construccions Baró –que per mitjà d'un conveni amb l'Ajuntament es va fer càrrec de l'enderroc de la casa antiga– tirarà endavant el projecte urbanístic del solar de l'entorn de Can Relats, on hi construirà 48 habitatges, entre dúplex de cinc habitacions, i pisos de tres i dues.

Edicions locals