Els Xics descarreguen per primer cop el 7 de 8

La colla ho ha aconseguit durant la seva 26a Diada, en què ha estat acompanyada de Minyons de Terrassa i Castellers de Sants

Cultura

Els Xics de Granollers han aconseguit descarregar el 7 de 8 per primera vegada a la seva història. Ha estat a segona ronda de l'actuació de la seva diada, després d'un intent desmuntat. La colla no ha tingut problemes fins a carregar-lo, però ha hagut de treballar de valent durant la descàrrega. Tot i això, els Xics l'han sabut defensar parant cada batzegada i l'han salvat amb cap fred i molt esforç.


La colla ha començat a primera ronda amb el cinquè 3 de 8 de la temporada, descarregat amb solvència, i ha afrontat el 4 de 8, com a últim castell, que ha quedat només carregat. Aquesta diada, la colla ha portat a plaça els 3 castells de 8 en una mateixa actuació.

Per la seva banda, Minyons de Terrassa, que participen en cada diada dels Xics, han descarregat el 3 de 9 amb folre com a castell més important. També han portat un 2 de 8 amb folre i un 4 de 8. Els Castellers de Sants s'han anotat la torre de 8 amb folre, el 3 de 8 i el 5 de 8. 

Amb la Diada dels Xics, la colla tanca temporada amb tretze 4 de 8 descarregats, i un de carregat; ha descarregat 5 vegades el 3 de 8 (que recuperava després de dues temporades), i ha fet dues torres de 7, com a castells més destacats.

Convidats estrella
Aquest dissabte, els Xics han convidat la Colla Castellera de Madrid a l'actuació de Vigília, que ha fet la seva primera actuació a Catalunya descarregant tres nous castells a la Porxada: el 4 de 6, el 3 de 6 amb agulla i la torre de 6. Els Xics han descarregat un 3 de 7, un 5 de 7 i un 4 de 7. Totes dues colles han fet pilars de 4 durant la cercavila pels carrers del centre de la ciutat. 

Edicions locals