La colla jove dels Diables actua a Mallorca

És el segon any que participa al correfoc de Muro, a les Balears, en el marc de la Fira de la Tardor i de la Carabassa

Cultura

La colla jove dels Diables ha participat aquest cap de setmana passat  al correfoc de Muro, a Mallorca, coincidint amb la Fira de Tardor i la desena edició de la Fira de la Carabassa del municipi balear. Una delegació formada per una trentena de diables van desplaçar-se divendres fins a l’illa,  on van actuar-hi dissabte.


Els granollerins van formar part primer de la cercavila de dissabte al vespre pels carrers del poble i, després, del correfoc a la plaça Comte d’Empúries, una de les més cèntriques del poble, on la colla va cremar unes 1.000 carretilles.

Segons explica el cap de colla, Joan Giró, la participació a les festes de Muro ha servit per a què la colla es reivindiqués: “la colla jove va mostrar que aquests 25 anys d’història l’han dotat d’un estat de salut extraordinari”, va assegurar Giró. El grup va néixer l’any 1992, quan els Diables, formats el  1985, ja comptaven amb set anys de recorregut.

El correfoc del cap de setmana passat no era la primera actuació que la colla jove dels Diables realitzava durant les festes de Muro. Ja ho havia fet l’any passat i, enguany, ha volgut repetir una experiència que va resultar molt positiva.

L’actuació a les Illes Balears ha estat el penúltim bolo d’aquesta temporada per a la colla, que tancarà el proper dissabte 25 de novembre, amb una actuació al barri de Can Gili.

Edicions locals