L’Ajuntament celebrarà un ple extraordinari dijous per exigir la llibertat dels presos polítics catalans

La petició ha estat realitzada pels grups municipals de PDeCAT-Demòcrates, ERC-Acció Granollers i Crida-CUP

Política

Aquesta convocatòria dóna resposta a una petició formal dels grups municipals de PDCAT-Demòcrates, ERC-Acció Granollers i Crida-CUP, que van sol·licitar dimarts passat la celebració d’un ple extraordinari de caràcter urgent amb un únic punt a l’ordre del dia: el debat i votació d’una moció per tal que l’Ajuntament rebutgi l’escalada repressiva dels darrers mesos i exigeixi l’excarceració immediata de tots els presos polítics catalans.

La moció proposa també, entre d’altres, denunciar la manca de separació de poders a l’Estat espanyol i exigir la fi de la judicialització de la política catalana, així com expressar el ple suport al Govern legítim de la Generalitat de Catalunya, i a la Mesa i al Parlament de Catalunya, que s’han vist desposseïts de les seves competències per l’aplicació indigna de l’article 155 de la Constitució Espanyola.
 
L’article 46.2 de la Llei 7/1985 de 2 d’abril de Bases de Règim Local estableix que “...el Ple celebra sessió extraordinària quan així ho decideixi el President o ho sol·liciti la quarta part, al menys, del número legal de membres de la Corporació”. En el mateix sentit s’expressa l’article 46.2 del Reglament Orgànic Municipal de Granollers. En aquesta ocasió, els representants la quarta part dels regidors està representada àmpliament pels quatre integrants del PDeCAT-Demòcrates, els tres d’ERC-Acció Granollers i els dos de la crida CUP. La moció compta amb el suport de ANC Granollers i Òmnium Cultural  

La sessió plenària de caràcter urgent i amb aquest únic punt a l’ordre del dia se celebrarà el dijous dia 16, a les 19.30 h.
 
 

Edicions locals