La nova projecció artística del projecte 'Murs que parlen' s'inaugurarà divendres

L'obra dels artistes Zoer&Velvet, a Can Bassa, avança a bon ritme

Societat

L'obra dels artistes Zoer&Velvet, situada a Can Bassa i on hi ha col·laborat l'escola Mestres Montaña i l'institut Celestí Bellera, avança a bon ritme i s'inaugurarà el proper divendres. 


El dibuix, que es divideix en dues parts contraposades, ja pren forma després que els dos artistes hagin visitat els centres col·laboradors i el barri per inspirar-se. "Volíem pintar objectes que ens trobesim a Granollers, com la ceràmica o les baquetes que vam veure a l'escola Mestres Montaña", explica Matthieu Velvet, que descriu l'obra com una "fotografia sonora".

A l'esquerra del mural hi ha pintat un grapat de baquetes que els artistes van descobrir a l'aula de música de la Mestres Montaña, mentre que a la dreta hi ha ceràmica del Cumella. El so i el moviment contrasten amb el silenci i l'immobilisme en un edifici on la gent que hi viu és la mescla de totes dues coses. "L'obra també parla del poder dels infants, en contraposició amb la tranquil·litat del barri", assenyala Fred Zoer, qui destaca que ha estat "una experiència molt positiva, hem tingut prou temps per conèixer el barri i creiem que el resultat serà satisfactori", afirma. 

"Estem agraïts amb l'obra perquè el barri necessita millores, li calen colors i alegria", diu Mari Ortiz, presidenta de l'Associació de Veïns de Can Bassa. Pels centres que hi han participat, com el Mestres Montaña, ha estat un projecte "molt important, perquè som una escola de barri", explica Cristina Mirón, directora del centre. Aprofitant la visita dels artistes, l'alumnat de 5è va fer-los entrevistes en anglès i també va interactuar amb ells a classe de plàstica, després que Zoer i Velvet estiguessin copsant l'ambient de l'escola durant tot un matí. "Quan vam veure la proposta del mural i ens vam adonar que era una de les fotografies que havien fet a l'escola, ens va fer molta il·lusió", apunta Mirón.

Qui també s'ha mostrat satisfet de l'obra ha estat l'alcalde de la ciutat, Josep Mayoral, que ha destacat la necessitat "que l'art interpel·li la ciutadania i surti al carrer sense haver d'entrar als museus, que sigui un art per a tothom", ha dit. També ha assenyalat que el projecte "és un aposta per millorar el paisatge urbà".

Aquesta és la quarta edició del projecte Murs que parlen. Arribarà al seu punt final el proper divendres, quan es farà una cercavila des de l'escola Mestres Montaña (16.30 h) en forma de batucada fins davant del mur, on hi ha prevista una xocolatada popular per inaugurar l'obra (17 h).


 

Edicions locals