S’amplia el termini per demanar les subvencions a l’habitatge

El període per sol·licitar els ajuts s'allarga ara fins a finals d'any

Societat

El termini per sol·licitar les subvencions municipals en matèria d’habitatge s’ha ampliat més enllà del 30 de novembre, com s’havia establert en un primer moment, i ara es podran demanar fins a finals d’any.


Per ara, s’han demanat 26 ajuts destinats als propietaris que inscriguin els pisos a la Borsa de Lloguer Municipal. Actualment aquest servei públic gestiona els contractes de 116 habitatges de la ciutat, una xifra que el consistori considera insuficient, tot i els incentius que ofereix el consistori, com l’entrega de 1.000 euros per habitatge inscrit –l’any passat es limitava a 300 euros de l’IBI– i la subvenció de 200 euros per a la tramitació de la cèdula d’habitabilitat i del certificat energètic.

"Voldríem que a la borsa hi hagués més habitatges, el doble o el triple", ha apuntat l'alcalde, Josep Mayoral, que ha atribuït l'escàs èxit de la iniciativa a l'increment del preu del lloguer a la ciutat.

Els habitatges inscrits a la borsa disposen de diversos avantatges, com la intervenció de l'ajuntament en la relació entre llogaters i propietaris, però també requereix el compromís de cobrar un preu inferior al del mercat immobiliari.

La inscripció de pisos buits a la Borsa de Lloguer Municipal és un dels tres àmbits d'actuació del Pla d'Habitatge de la ciutat, que enguany ha impulsat la segona convocatòria de subvencions tant per a lloguer com per a la rehabilitació. En aquest sentit, ja s'han exhaurit les partides previstes per a la millora d'edificis: s'han atorgat 12 subvencions per a millorar l'accessibilitat dels edificis valorades en 104.000 euros i s'han acceptat 7 subvencions per rehabilitar façanes i mitgeres, una de les novetats d'aquesta segona edició del Pla d'Habitatge i a la que s'ha destinat una partida de 110.347 euros. Al llarg de l'any, també s'han lliurat 71 sol·licituds d'ajuts al lloguer, tant a joves com a gent gran, una altra de les novetats d'aquesta segona convocatòria.

Les sol·licituds, tant per a ajut al lloguer com per subvencions als habitatges inscrits a la Borsa de Lloguer Municipal, es poden fer fins a finals d'any.

Nova oficina
Aquest dimarts s'ha inaugurat oficialment la nova Oficina de Granollers Habitatge, tot i que funciona des de l'estiu. Està situada al carrer del Rec i és un espai que la regidora d'Urbanisme i Habitatge, Mònica Oliveres, ha descrit com una oficina "més visible i propera al carrer, especialitzada i integrada". Aquí, els granollerins podran fer tràmits relacionats amb l'habitatge, com sol·licitar els ajuts per al lloguer, l'emancipació, la rehabilitació o per fer front a la pobresa energètica, tant municipals com de la Generalitat de Catalunya.


 

Edicions locals