El Consell Comarcal guanya un premi Educaweb per la Fira Guia't

El certamen adreçat a estudiants de 4t d'ESO se celebra anualment a Roca Umbert

Societat

El Consell Comarcal del Vallès Oriental ha rebut una menció especial a la 10a edició dels Premis Educaweb d’orientació acadèmica i professional per al projecte de la Fira Guia't, que se celebra anualment a Roca Umbert. El president del Consell Comarcal, David Ricart, i la tècnica de l'àrea de Serveis Personals i responsable del projecte, la granollerina Núria Maynou, van rebre la Menció Especial Educaweb.


Aquests premis van sorgir amb l'objectiu de posar en valor l'orientació acadèmica i professional a l'Estat. Enguany es premiaven projectes d'orientació acadèmica i professional en les categories següents: Institucions, Professionals, Empreses i Orientadors menors de 35 anys amb projectes no aplicats. També es van lliura la Menció Ciutat Orientadora, que va anar a parar a la ciutat de Sabadell reconeixent-li l’esforç i el treball fet en l’àmbit de l’orientació i l’acompanyament els joves,  la Menció Enric Renau i Permanyer, que va anar a parar al grup de recerca i la Menció Especial Educaweb, atorgada al Consell Comarcal del Vallès Oriental.

La Menció Educaweb està fora de concurs, i vol premiar el treball realitzat en l’àmbit de l’orientació o la trajectòria d’una institució o d'un professional des de l’experiència compartida amb Educaweb. Així, enguany s’atorga el guardó al  Consell Comarcal del Vallès Oriental per l’aposta decidida per l’orientació acadèmica i professional a través de l’emblemàtic i consolidat projecte de la Fira Guia’t, una mostra organitzada pel Consell Comarcal del Vallès Oriental, la Xarxa de Transició Escola i Treball (XTET) i l'Ajuntament de Granollers, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya que s’adreça a alumnes de 4t d'ESO, als alumnes de batxillerat que abandonen els estudis i altres joves que volen orientar la seva formació i inserció laboral. A partir de visites concertades a través de l’escola, o individualment, a més de visitar els estands expositors, la fira ofereix altres activitats com tallers d'orientació i autoconeixement, assessorament individualitzat i diverses xerrades adreçades a diferents col·lectius: joves, professorat, pares i mares, persones ocupades o desocupades.
 

Edicions locals