La CUP enceta la campanya amb una crida a "desbordar les urnes per defensar la república"

Els cupaires han presentat el lema 'Dempeus' davant l'Escola Ponent, un dels punts de votació de l'1-O

Política

La Crida per Granollers-CUP ha triat l'Escola Ponent com a espai "simbòlic" per iniciar la campanya electoral per al 21-D –amb el lema Dempeus– i fer una crida per "desbordar les urnes contra la repressió i per lluitar per defensar la república", deia la portaveu de la formació a la ciutat, Maria Oliver.


En començar l'acte, membres de la formació anticapitalista han ofert clavells blancs davant l'escola com "un homenatge a un poble organitzat, no només l'1-O, sinó també de forma quotidiana a les escoles i instituts públics". Oliver lloava la feina de mestres i professors i "la defensa aferrissada de la nostra llengua tan minoritzada i atacada".

La líder de la CUP recordava que aquestes són unes eleccions "il·legítimes i imposades per un Estat que vol reforçar el règim del 78 que s'està començant a afeblir", diu Oliver, qui afegeix que "davant de la por, reacciona a cops i amb empresonaments".

De fet, Oliver també ha denunciat "una guerra repressiva de baixa intensitat, en especial contra els CDR" i explicava que sovint hi ha casos d'identificacions durant enganxades de cartells i altres accions dels comitès.

La campanya de la CUP a Granollers inclourà tant parades al carrer, com actes de mitjà format amb espais més lúdics i un acte central el 17 de desembre a la plaça Maluquer i Salvador, amb Gabriela Serra i Arnau Comas, número 9 per Barcelona.

Edicions locals