Tanca Club Video Vallès, l'últim supervivent del lloguer de pel·lícules

La pirateria, i ara sobretot les plataformes digitals, han fet caure els lloguers i les vendes de pel·lícules

Societat

Llorenç Baldich fa cinc anys que regenta el Club Video Vallès, un videoclub situat al carrer Enginyer. El proper 31 de desembre però abaixarà la persiana del negoci i no la tornarà a obrir, tancant així l’últim videoclub de Granollers que només es dedicava a la venda i lloguer de pel·lícules, a diferència d’altres establiments que han diversificat el negoci i venen llaminadures o altres productes.


"Primer va ser la pirateria, però ara ja són les plataformes digitals com Netflix. Tomben el client més fidel, el vídeo és a la UCI" assegura Baldich, que explica com ha notat una davallada important de clients des de l'estiu: "A l'octubre vam aconseguir uns 200 euros de benefici i aquest mes no hem pogut ni tan sols cobrir les despeses", assenyala. "És dur tancar perquè no només es perd un negoci, sinó que també s'acaba la relació amb els clients, que per mi té un valor inqüestionable perquè són com una família", lamenta.

Els clients que acudien al videoclub durant aquests últims mesos eren persones "amants del cinema d'autor i alternatiu", tot i que Baldich diu que "també tinc pel·lícules com Fast and Furious o Torrente, perquè les he de tenir. Però aquest tipus de públic ja el vam perdre fa molt temps". De fet, assegura que els primers en abandonar el videoclub van ser els clients que només utilitzaven el caixer per llogar les pel·lícules: “sempre he procurat que la gent entrés dins la botiga, això ha estat la clau per allargar la vida del vídeo. Els clients agraïen que els recomanés pel·lícules i que conegués els seus gustos”.

Ara, el local quedarà en lloguer i ell ja ha trobat una altra feina en una empresa a Granollers. Li queden encara unes 3.000 pel·lícules, que aquest mes vendrà a un preu de liquidació. "Hi ha empreses que es dediquen a comprar pel·lícules de videoclubs que tanquen per 25 cèntims el volum, i després les revenen. Però jo crec que parlaré amb les biblioteques de la ciutat i els oferiré les pel·lícules que no vengui", apunta.

Edicions locals