Els extreballadors de Roca Umbert commemoraran el 40è aniversari del tancament

Els representants sindicals de CCOO, UGT i CNT i el integrants del Comitè d'Empresa d’aquella època organitzen un trobada especial per al proper dia 22

Societat

El proper dia 22 de desembre es compliran 40 anys del tancament que van protagonitzar dins la fàbrica els dies 22, 23 i 24 de desembre de 1977, els treballadors de l’empresa tèxtil Roca Umbert SA en defensa dels seus llocs de treballs.


Els representants dels sindicats i membres del Comitè d’Empresa que van protagonitzar juntament amb els treballadors aquella lluita obrera organitzen, en col·laboració amb l’Ajuntament, una trobada especial prevista per al dia 22 de desembre a les 5 de la tarda a la nau Dents de Serra de Roca Umbert Fàbrica de les Arts.
 
La convocatòria és oberta a tothom i especialment als treballadors d’aquella època. La trobada consistirà un acte en el qual intervindran diversos representants dels sindicats UGT (Toni Cornellas), CCOO (Rafael Piñero) i CNT (Julián Corón), els quals van jugar un paper determinant en la negociació del Segon Pla de Reestructuració Tèxtil que va acabar amb l’acomiadament de 438 treballadors: 411 de Granollers, 19 de Barcelona i 8 de Madrid.
 
A petició dels extreballadors, l’Ajuntament col·locarà una placa commemorativa en record i homenatge als més de 15.000 obrers que hi van passar per la fàbrica de Granollers al llarg de la seva història (1904-1991).
 
L’empresa tèxtil Roca Umbert va ser fundada per l’empresari santfeliuenc Josep Umbert i Ventura.
 

Edicions locals