Ca la Sila tanca “per reformar el restaurant” sense tenir clar si tornarà a obrir

El fondista i propietari Ramon Parellada el va posar en marxa ara fa 21 anys, a partir d’una proposta singular basada en el peix a la brasa a preus populars

Societat

El restaurant Ca la Sila, establiment del carrer Anselm Clavé situat tot just al costat de la Fonda Europa, ha tancat. Un cartell penjat a la porta d’accés al local anuncia des de dimarts de la setmana passada una notícia que afecta el sector hostaler i a un local que ha estat tot un referent al llarg de 21 anys. 
 

El projecte el va posar en marxa el fondista i també propietari de la Fonda Europa Ramon Parellada. Al llarg de tots aquests anys, Ca la Sila, nom que Parellada va posar per homenatjar la seva avantpassada Cecília, ha estat un referent en oferir una cuina especialitzada en peix a la brasa a preus populars i cuinats d’una manera casolana sense oblidar la qualitat, aspectes que va destacar Parellada quan va posar en marxa el negoci i que recorda també ara com a elements diferenciadors.
 
El local, que disposava d’una original i innovadora decoració realitzada amb diversos objectes i materials reciclats, oferia un aspecte amable, trencador i acollidor.
 
El peix, massa car
Presa la decisió de tancar, el seu propietari no té clar encara quin serà el futur d’un local que “va funcionar molt bé durant uns anys gràcies a la bona proposta de peix que hem ofert a uns preus molt atractius”. Segons Parellada, “l’alt preu que costa últimament el peix ens ho ha posat realment difícil, fet pel quals ens prenem un temps de reflexió a veure què fem definitivament”.
 
“Podríem haver fet una aposta per un altre tipus d’establiment de preus menys populars i més especialitzat com el que ofereixen les conegudes marisqueries gallegues, però en aquest tram ja hi ha locals que funcionen”, remarca Parellada.
 
El seu propietari no concreta però –“mirarem a veure totes les possibilitats que hi ha de cara al futur”- si Ca la Sila Pa amb Tomàquet, obrirà les portes o no en un futur immediat. “Ara ens toca reflexionar, pensar i decidir”, conclou Parellada. “Malgrat tot, el que sí volem és donar les gràcies als clients i amics que ens han donat suport en aquesta iniciativa”, conclou el reconegut fondista.
 

Edicions locals