Gran Centre destinarà el 5% de la recaptació de Nadal al servei de pediatria de l'Hospital

Divendres la Companyia Pallassos va actuar per donar a conèixer la iniciativa solidària

Societat

L'associació de comerciants i empreses de serveis Gran Centre destinarà, juntament amb l'Obra Social la Caixa, la recaptació del 5% de les compres de Nadal amb la seva targeta de fidelització a la Fundació Hospital Asil de Granollers, concretament a la planta de pediatria. L'acció s'inclou novament a la campanya Per Nadal cada ovella al seu corral, que ha destinat durant cinc anys un percentatge de la recaptació a projectes socials de la ciutat.


Divendres, en un acte amb animació infantil de la mà de la Companyia Pallassos, Gran Centre anunciava que l’import d'aquest any es destinarà al projecte de millora de l’atenció infantil del Servei de Pediatria a Granollers, de manera que s'hi incorporarà un servei d’atenció als infants amb animadors hospitalaris –pallassos– durant un any. Aquesta activitat, que es preveu que seria d'un cop a la setmana, pretén reduir la por i angoixa dels infants quan estan malalts, en crear un espai més amigable.

Els diners recaptats també permetran canviar la roba del personal de pediatria amb amb colors vius i motius infantils per tal d’assolir un major apropament i col·laboració, i suprimir d’aquesta manera les bates blanques que solen ser més impactants i que els petits identifiquen amb el procés de la malaltia, l’hospitalització i alguns tractaments ja viscuts.

Laura Sabatés, presidenta de Gran Centre, va explica qur l'acció potencia els eixos comercials de la ciutat i "reforça un dels pilars de l’associació: la solidaritat". "Amb aquesta campanya anual treballem fent territori, alhora que ens fem visibles i ens apropem a la ciutadania. I enguany, estem molt contents de vestir i omplir de somriures la planta de pediatria de l’Hospital de Granollers".

Per la seva banda, Rafael Lledó, director general de l'Hospital, i la doctora Pilar Llobet, cap del Servei de Pediatria, consideren que aquestes iniciatives "milloren el procés assistencial dels infants al apostar per l’humor i la distracció com a mètode de parèntesi pels nens i nenes que han d’afrontar el temor d’anar a l’Hospital i les llargues estones de tractament".

Sorteig
D'altra banda, tots els establiments associats a Gran Centre disposen aquest 2017 d’una urna per participar al sorteig de 2 terminals mòbils Huawi (valorat en 300 euros cada un). Aquesta acció està patrocinada per Emagina.

Edicions locals