Creu Roja lliurarà joguines a més d'un centenar de famílies

La campanya de recollida organitzada pel CNG destinada a Càritas compta amb un gran suport de treballadors, socis i usuaris de l’entitat

Societat

Els Reis Mags d’Orient fa dies que treballen d’amagatotis a Granollers i els seus patges comencen a tenir-ho tot a punt per a la gran celebració del dia de Reis. Per donar un cop de mà i procurar que cap infant es quedi sense regal, Creu Roja Granollers ha impulsat la campanya de recollida de joguines, que farà arribar a més d'un centenar de famílies.
 

Com en les 25 edicions organitzades fins ara, els responsables de la recollida de joguines demanen “la col·laboració general ciutadana perquè cap nen es quedi sense joguina”. Una vegada més, Creu Roja demana també que les joguines siguin noves, no sexistes i no bèl·liques. Les famílies beneficiàries són bàsicament de Granollers, però també n’hi ha de Canovelles, les Franqueses i la Roca del Vallès.
 
La majoria de les joguines recollides, destinades a nens de 0 a 12 anys, corresponen a aportacions que fan els ciutadans i els col·laboradors habituals de Creu Roja Granollers i també de grups de persones amb ganes de donar suport a aquesta iniciativa. 
 
En aquesta línia i per tal d’aportar el seu granet de sorra, aquest dissabte, Roca Umbert Fàbrica de les Arts, acollirà durant tot el matí a Arsènic una masterclass de zumba que impartiran Sílvia i Jennifer. L’entrada en aquest cas, serà l’obsequi d’una joguina nova.
 
Des de Creu Roja afirmen que “el nostre objectiu és que tots els nens puguin gaudir de joguines noves, i complir somni de tots els infants la nit de reis”.
 
A més de joguines, algunes famílies reben també aquests dies diversos lots amb productes de neteja i higiene, gentilesa d'empreses de Granollers i comarca, remarquen també.
 
Gran implicació dels treballadors i socis del CN Granollers
Tot i que encara falten uns dies per donar per acabada la campanya de recollida de joguines que porta a terme el CNGs des del 4 de desembre entre els seus treballadors, socis i usuaris, els seus responsables es mostren molt satisfets “de l’èxit de la iniciativa”.
 
En aquest cas, els beneficiaris seran els nens de les famílies que recullen aliments els dimarts a la tarda a través de Càritas als Pares Fransciscans de la plaça Jacint Verdaguer. Les joguines seran distribuïdes a partir d’aquesta setmana tenint en compte les consideracions dels Serveis Socialsa.
 
Aquesta campanya suma esforços amb la ja iniciada amb la Fundació REIR (Associació de Recursos Educatius per la Infància en Risc), amb la venda de piruletes solidàries, per aconseguir fons per fer possible la carta dels Reis Mags de molts infants en situació de risc i vulnerabilitat. Aquest any, però, REIR no organitza cap recollida especial de joguines.
 
Els Pares Franciscans assenyalen també que, a més a de les joguines provinents del CNG, reben solidaritat de centres escolars, com el Col·legi Anna Mogas, així com també de particulars.
 
Rotary no fa la recollida aquest any
Després d’organitzar la recollida de joguines durant cinc anys seguits, Rotary Club Granollers i ADAIP (Associació d’Ajuda, Integració i Psicologia), no ho faran enguany arran dels “nous replantejaments d’organització que hi ha hagut a l’entitat a la comarca”, remarca Jaume Guinot. Altres anys l'entitat havia arribat a lliurar més de 450 lots a famílies de Granollers, la Roca, Canovelles i les Franqueses.
 
Les joguines que tenien reservades per a aquesta edició les han donat al Pare Manel de Barcelona.

Totes aquelles persones que vulguin col·laborar amb el lliurament de joguines ho poden fer doncs a través del CN Granollers, Creu Roja a Granollers (Joan Prim) i Frares Fransciscans.

Col·laboració d’empreses i entitats comarcals
D'altra banda, el dia 1 de desembre, els treballadors de l’empresa Henkel de Montornès van organitzar una recaptació amb la venda de productes de fabricació pròpia per a les persones de la plantilla. L’objectiu va consistir en fer una donació econòmica final a la Creu Roja a Granollers per tal que aquesta pugui destinar-ho a la campanya de joguines d’aquest Nadal.
 
L’activitat, que també va comptar amb la participació de voluntariat de la Creu Roja, va aconseguir recollir prop de 900 euros. La mateixa iniciativa es va fer també fa uns dies a la fàbrica de Barcelona, i es van recaptar 4.000 euros per a l’Oficina Local de Barcelona.
 
En un altre acte, el dissabte 2, el president de la Creu Roja a Granollers, Xavier Guàrdia, va rebre de mans del vicepresident de l’EC Canovelles, Juan Martos, la donació de parques de roba per a nens/es i joves que s’atenen dins de la diversitat de projectes.
 
Des de l’Assemblea Comarcal de la Creu Roja a Granollers “volem donar les gràcies a Henkel Ibérica, SA i els seus treballadors/es, i a la UE Canovelles, per la seva desinteressada col·laboració, i a la vegada, aprofitem l’avinentesa per agrair la col·laboració d’altres organitzacions que periòdicament també se sumen en altres iniciatives”.
 
 

Edicions locals