El degà de l'Icavor, Josep Medina, ha estat nomenat vicepresident del Consell de l'Advocacia Catalana

La institució representa els 14 col·legis d'advocats del país

Societat

El degà del Col·legi d'Advocats de Granollers i Comarca (Icavor), Josep Medina, ha estat nomenat vicepresident del Col·legi de l'Advocacia Catalana, la institució que representa els 14 col·legis d'advocats del país. Divendres també es va nomenar per unanimitat el degà del Col·legi de Mataró, Julio J. Naveira, com a president.

Josep Medina Padial (Santa Coloma de Gramenet, 1973) és degà del Col·legi de Granollers des de 2011. Els nous representant de l'Advocacia Catalana ha recordat que "correspon a l'advocat la defensa dels drets dels ciutadans" i han afegit que per tal que aquesta sigui eficaç és "imprescindible" que pugui exercir la tasca "amb total llibertat i sense entrebancs de cap tipus". Per això el seu principal objectiu serà "prioritzar el dret de defensa dels advocats".

Pel que fa a Naveira, ha estat un dels principals impulsors d'una proposta de reforma de la llei d'Enjudiciament Civil perquè els jutges puguin acordar el desallotjament immediat de pisos ocupats il·legalment, concretament en el cas d'habitatges habituals del propietari.

D'altra banda, l'Advocacia Catalana continua reclamant el dret dels ciutadans a tenir una justícia de proximitat, i per això rebutja que es concentri en un sol jutjat provincial els litigis per les clàusules terra i altres reclamacions bancàries derivades de la formalització d'hipoteques. La decisió, presa pel Consell General del Poder Judicial, ha estat recorreguda per l'Advocacia Catalana, que considera que infringeix l'ordenament jurídic i allunya la justícia del ciutadà.

Els nous càrrecs que presidiran les diferents Comissions del Consell de l’Advocacia Catalana es formalitzaran a partir del gener del 2018.

Edicions locals