La ciutadania ja pot presentar propostes sobre com s'ha de gastar un milió d'euros del pressupost municipal

Durant cinc setmanes es podran inscriure al web granollers.cat/pressupostosparticipatius

Societat

Des de dimecres i fins al 18 de febrer, totes les persones que viuen o treballen a Granollers poden presentar, ja sigui individualment o com a representants d’un col·lectiu, una proposta sobre com s’haurien d’invertir 500.000 euros del pressupost municipal d’enguany i la mateixa quantitat que s’inclourà al pressupost de 2019. Cada proposta no pot tenir un cost superior als 150.000 euros.


Les persones hauran de presentar les propostes a través del web www.granollers.cat/pressupostosparticipatius, després de registrar-s’hi. “En cas que algú tingui dificultats, en especial la gent gran, es podrà adreçar als centres cívics i a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, i un treballador municipal l’ajudarà a completar el formulari”, apuntava el regidor d’Hisenda, Jordi Terrades. Les propostes es publicaran directament al web i seran visibles a l’instant.

Un cop presentada la proposta, del 19 de febrer al 15 d’abril es farà la validació i valoració tècnica de les propostes. Durant tot el procés la comissió de participació del Consell de Ciutat farà el seguiment, assenyalarà les propostes que compleixin tots els criteris i en controlarà l’execució.

Un cop seleccionades les propostes, del 16 al 30 d’abril se’n farà la presentació pública i del 2 al 15 de maig totes les persones a partir de 16 anys empadronades a Granollers podran votar els 5 projectes que els agradin més.

Els projectes que en qualsevol dels àmbits municipals plantegin millores per a la igualtat de gènere, la sostenibilitat o la convivència intergeneracional o intercultural multiplicaran els vots rebuts per 1,5 amb l’objectiu de “prioritzar els que promoguin valors cívics i socials, la millora de la cohesió i la convivència ciutadana”, indica el consistori.

Edicions locals