L'Hospital fa obres per poder assumir més ingressos arran de l’epidèmia de la grip

El centre ha doblat els equips de domicilis i els serveis en ambulància s'han disparat

Societat

L’Hospital de Granollers es troba en el punt àlgid de l’epidèmia de grip i, mostra d’això, en són les reformes que ha hagut de fer el centre per poder acollir un major nombre d’ingressos. “Tenim les urgències plenes i, fins i tot, hem hagut de fer obres en un espai antic per poder acollir 9 persones ingressades”, apunta Mònica Botta, directora mèdica del centre hospitalari. De fet, Botta explica que els ingressos han augmentat en les últimes dues setmanes i s’ha passat d’una mitjana habitual de 25 ingressos diaris per diverses patologies, a registrar-ne entre 35 i 37 per dia.


També s’ha incrementat el nombre de serveis en ambulància: “Normalment, ens arriba una quinzena d’ambulàncies cada sis hores. Ara mateix tenim pics de 20 i fins i tot de 30 vehicles en el mateix període de temps”, assegura Botta. “Ja prevèiem una epidèmia de grip com aquesta perquè la vacuna de la grip d’aquest hivern ha estat menys efectiva. Les expectatives s’han complert”, diu.

Més serveis mèdics a domicili
Els serveis mèdics també s’han ampliat i han passat d’un a dos equips de domicili –formats per un metge i un equip d’infermeria–. “El nivell d’activitat és molt alt i els professionals estan responent al màxim perquè la càrrega és molt elevada”, explica Botta, que també indica que l’increment d’activitat està suportat per un doble finançament, tant del propi hospital com també del Departament de Salut que, en el seu cas, finança la duplicitat dels equips de domicili.

La directora mèdica de l’Hospital de Granollers explica que, si bé la majoria de pacients amb grip són gent gran, hi ha persones de totes les edats que es dirigeixen als serveis d’urgències. Justament pels malalts que no formen part d’un grup de risc, és a dir, les persones grans, els infants, les dones embarassades i la gent amb alguna patologia de base, Botta recomana trucar al 061 abans de dirigir-se a Urgències. “Hi ha pacients que sí han d’anar als serveis d’urgències, però la resta pot dirigir-se abans, via telefònica, al servei del Catsalut Respon, al 061, on es decidirà quin és el recurs que més li convé”, recorda. D’aquesta manera es pretén evitar el col·lapse que s’està donant als Hospitals catalans i també als Centres d’Atenció Primària.  

Catsalut Respon
El servei del Catsalut Respon es pot contactar via telefònica, a l’adreça de correu electrònic 061catsalutrespon@gencat.cat, mitjançant l’app 061 CatSalut Respon o a través d’un xat o d’un formulari que es poden trobar en aquesta pàgina web.

Els serveis sanitaris i la Generalitat preveuen que la situació epidèmica de la grip continuï al màxim nivell durant les properes dues o tres setmanes.

Edicions locals