Mestres Montaña, Pereanton i Vallbona, seleccionats per participar en un programa d’innovació tecnològica

Els tres centres granollerins aplicaran el projecte de la Generalitat a partir d'aquest curs

Societat

El Departament d’Ensenyament ha seleccionat l’escola Mestres Montaña, la Pereanton i l’Institut Carles Vallbona per participar a partir d’aquest curs 2017/18 en un programa d’innovació pedagògica de Tecnologies Digitals per a l’Aprenentatge que impulsa la Generalitat de Catalunya.  


Els tres centres han estat seleccionats juntament amb gairebé un centenar d’escoles i instituts més d’arreu del territori català, després d’haver passat un concurs públic. L’objectiu del programa és afavorir el coneixement de les eines digitals de l’alumnat a través de les noves tecnologies, a més d’incentivar les competències cientificotecnològiques i donar a conèixer les diferents vies d’integració de les tecnologies digitals a tots els centres educatius.  

El programa consta de dos projectes d’innovació pedagògica: d’una banda l’anomenat mSchools, en què es proposen diferents àmbits de treball en funció de les propostes didàctiques plantejades per la iniciativa mSchools, que impulsa la Fundació Mobile World Capital Barcelona. De l’altra, el Centre Digital, una iniciativa que depèn de les propostes que presenti cada centre per tal d’aplicar les tecnologies digitals. Les propostes, això sí, han de suposar un canvi en la metodologia d’aprenentatge de l’escola o institut seleccionats, que hauran de fer constar com s’han transformat digitalment per incloure les noves tecnologies en el seu projecte i en el dia a dia del centre.

Edicions locals