L'Arxiu Digital incorpora gairebé 200 documents d'entre els anys 1981 i 2017

També ha sumat les actes de La Unió Liberal del període 1887-1935 i exemplars dels anys 70, 80 i 90 del Fons Revista del Vallès

Societat

L'Arxiu Municipal de Granollers disposa a partir d'ara de gairebé 200 nous documents relacionats amb la història de la ciutat i de la comarca que es poden trobar a l'apartat Estudis i publicacions de la pàgina web de la institució.


En concret s'han incorporat 199 articles, monografies i treballs d'investigació d'entre el 1981 i el 2017 que han facilitat particulars, entitats com l'Associació Cultural, el Centre d'Estudis de Granollers, l'Ateneu, l'Agrupació Excursionista o el Museu i també Roca Umbert, l'institut Carles Vallbona i l'Educem. En el seu cas, els dos centres educatius han aportat treballs de recerca d'alumnat, mentre que des de l'antiga fàbrica s'han facilitat documents relacionats amb la memòria històrica. Entre les monografies, hi destaquen les col·leccions Coneguem Granollers i Estudis del Vallès Oriental i, pel que fa als articles, s'han incorporat les publicacions de les revistes Ponències i Lauro.

Els estudis i les publicacions són de lliure consulta i poden buscar-se gràcies a apartats que delimiten la cerca i que responen a les preguntes què, quan, on i com. També es pot cercar una publicació en tots els apartats de què ara consta l'Arxiu Digital –Documents, Premsa i Estudis i Publicacions– i els documents poden tant obrir-se de forma online com descarregar-se pàgina per pàgina o la publicació sencera.

Alhora, l'Arxiu Municipal ha ampliat el contingut de l'apartat Documents, en què s'hi ha incorporat la publicació de les actes de La Unió Liberal entre 1887 i 1935, els decrets i les resolucions del 1934 al 1967 i les actes del Ple i de la Comissió Municipal Permanent dels anys 1966 i 1967. L'apartat de Premsa també ha sumat nous documents, com l'ampliació de la Revista del Vallès –fins ara disponible fins als 70 i, a partir d'ara, també del 1977 al 1999–. La digitalització de la nova documentació incorporada ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Per ara, l'Arxiu Municipal disposa de més de 25.500 documents publicats i gairebé 262.000 pàgines consultables, a més de 10.200 fotografies de l'Arxiu Fotogràfic. L'ampliació de l'Arxiu, en especial de l'apartat Estudis i Publicacions, no quedarà aquí i es preveu que, en un futur, continuï creixent amb la incorporació de nou material.

 

Edicions locals