La Xarxa C17 enceta un projecte de vehicle elèctric

Vic va acollir divendres el consell general de l'associació per repassar els projectes estratègics

Economia

La Xarxa C17 –formada per 19 ajuntaments, entre els quals el granollerí, dos consells comarcals i una vintena d'empreses, entitats i fundacions, entre les quals divendres s'incorporava l'assessoria granollerina Àgora– ha incorporat un nou projecte estratègic de treball que tractarà sobre la mobilitat del vehicle elèctric a l'eix viari. En aquest àmbit, l'entitat està treballant en un mapa de punts de recàrrega de vehicles, de titularitat pública i privada.


L’objectiu, ha explicat l’alcalde de Granollers i president de la Xarxa C-17, Josep Mayoral, és “potenciar el vehicle elèctric als polígons, a les viles i ciutats, hem augmentat l’oferta de punts de recàrrega i posem en comú accions perquè la C-17 sigui un eix sostenible, estratègic i de futur. Defensem, una línia ferroviària de la R3 eficient, una millora de la xarxa viària, el transport públic i el vehicle elèctric.”

Inici del desdoblament de la R3 el 2019
La Xarxa C-17 ha repassat l'estat del desdoblament de la línia ferroviària R3. En aquest sentit, el Ministeri de Foment està redactant el projecte constructiu del desdoblament entre Parets i la Garriga, s’està pendent de l’estudi d’impacte ambiental. “És possible que s’iniciïn les obres el 2019” ha explicat Josep Mayoral que també ha avançat que “s’han adjudicat obres de supressió de diversos passos a nivell de la línia R3, que s’han consensuat amb els ajuntaments i que s’executaran abans del projecte de desdoblament. “Després que el Ministeri de Foment liciti les obres del desdoblament de Parets-la Garriga, tornarem a parlar amb Foment i demanarem el desdoblament total i la R3 amb condicions.”

De fet, la xarxa C17 assegura que el desdoblament de la línia ferroviària R3 obrirà noves oportunitats també per al transport de mercaderies, que ara ja fan algunes empreses grans del sector alimentari. S'han iniciat converses amb ADIF i amb algunes empreses per conèixer la demanda potencial i la viabilitat tècnica per a l'increment de fluxos de transport en aquest sentit.

Potenciar els polígons industrials de C-17
La xarxa C17 està completant les dades del polígons de l'eix viari, identificats mitjançant fitxa tècnica accessible des del mapa de la web. Els Observatoris de les comarques del Vallès Oriental, Osona i Ripollès, en coordinació amb el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, estan portant a terme aquestes fitxes, en el marc del projecte de cens dels polígons de Catalunya. Ja es disposa de la fitxa tècnica amb les característiques de cada polígon de gairebé tots els municipis adherits a la Xarxa C-17.

“La C17 és un eix amb una potència industrial extraordinària, des de Ripoll fins a Mollet. Hi ha una oferta important de sòl que convé que sigui de qualitat. Hem fet un inventari d’aquests polígons, analitzar els serveis que tenen i alhora buscar marques de qualitat", ha afegit Josep Mayoral en el decurs de la seva intervenció.

Per altra banda, està en execució la realització del treball de camp per identificar les naus i solars disponibles dels municipis de la Xarxa C-17.

Edicions locals