El PDeCAT-DC reclama més seguiment de la neteja viària per evitar punts d'acumulació de deixalles

El grup municipal proposa també que l'Ajuntament faci enquestes de valoració dels serveis municipals

Societat

El grup municipal del PDeCAT-DC considera que el nou contracte de neteja viària –que va entrar en vigor fa gairebé un any– no ha aconseguit solucionar els problemes de brutícia a la ciutat. Segons el seu regidor portaveu, Àlex Sastre, durant les festes nadalenques hi ha hagut un increment substancial de queixes veïnals, sobretot pel que fa a l'acumulació de deixalles als punts de recollida.


És per això que el PDeCAT-DC ha reclamat que la persona que s'ha incorporat a la plantilla municipal per fer seguiment del contracte de neteja adjudicat a l'empresa Talher faci informes diaris i acurats de les incidències que es puguin detectar en la neteja viària de la ciutat. "El nou contracte té un dia menys de recollida i per això creiem necessari un nou sistema per detectar els punts on es generen més deixalles", considera Sastre, qui, a més, assegura que es podria fer una modificació puntual del contracte per solucionar les mancances detectades en aquest any de funcionament.

També el regidor de DC, Oriol Vila, insisteix en què cal més informació dels "llocs on hi ha desbordament dels contenidors i dels indrets on té més èxit la recollida selectiva". Sastre recordava que una bona recollida selectiva de residus "pot fer estalviar molts diners a les arques municipals i, per tant, a tota la ciutadania".

Els dos regidors demanen també al consistori que destini una partida a fer enquestes ciutadanes de valoració dels serveis municipals per tal de poder-ne esmenar els punts febles.

Finalment, malgrat les crítiques a la gestió municipal de la neteja viària, el PDeCAT-DC reconeix la seva complexitat i recorda que "la responsabilitat de la neteja no és únicament de l'Ajuntament. Les actituds incíviques dels ciutadans són molt perjudicials", deia Sastre. El regidor del PDeCAT instava el govern municipal a fer una campanya de civisme.

Edicions locals