El CASM Benito Menni inicia les obres per ampliar llits de psiquiatria

El complex assistencial en salut mental sumarà places de mitja estada, que ara s'han de derivar a Sant Boi

Societat

El Complex Assistencial en Salut Mental (CASM) Benito Menni de Granollers començarà aquest febrer els treballs necessaris per ampliar places d’hospitalització per a persones amb malalties mentals –actualment hi ha una trentena de llits i 2 box d’urgència– amb una vintena de nous llits. Aquestes places seran per a subaguts –de mitja estada–, un servei que actualment és inexistent al Vallès Oriental i que té el centre més proper al Sant Boi, al Baix Llobregat–. De fet, l’objectiu de la reforma és apropar els serveis a al ciutadania.


Aquesta ampliació de serveis del CASM ja era a l’agenda de Benito Menni l’any passat –tal i com avançava l’AraGranollers–, però ara l’entitat assistencial n’ha fet públics els detalls. L’obtenció d’aquesta vintena de noves places de mitja estada –els tractaments poden ser d’uns tres mesos– suposa una inversió d’1,5 milions d’euros.

Les obres que començaran la setmana vinent o en 10 dies a tot estirar es preveu que tinguin una durada aproximada d’un any, de manera que, un cop equipada l’ampliació, el CASM Benito Menni pugui posar-la en funcionament abans de l’estiu de 2019. L’ampliació –que implicarà més personal– també ha de permetre guanyar espai per a teràpies que beneficiaran altres usuaris del CASM. Les places estaran distribuïdes en habitacions dobles i individuals i fonts de Benito Menni calculen que poden acollir mig centenar de persones cada any.

Al CASM de Granollers s’hi inclou la planta de psiquiatria de l’Hospital General de Granollers –que ara s’ampliarà–, així com el Centre de Salut Mental d’Adults i l’Hospital de Dia Benito Menni, al carer Josep M. de Segarra. Benito Menni també gestiona el servei de Rehabilitació Comunitària de Granollers, al carrer Alexander Fleming, i el centre d’atenció i seguiment de drogodependències (CAS), al carrer Joan Camps i Giró.

Edicions locals