L'any passat l'Arxiu va rebre 23 donacions i 18 cessions de documentació de ciutadans

Les aportacions a l'AMGr daten d'entre 1880 i l'actualitat

Societat

L'any passat, una quarantena de ciutadans van donar i cedir documentació a l'Arxiu Municipal de l'Ajuntament de Granollers (AMGr), que ho ha volgut agrair amb un acte a la sala de plens del consistori. Així, durant el 2017, es van fer 41 ingressos documentals a l'AMGr, dels quals 23 donacions i 18 cessions.


En concret, durant l'any passat es van incorporar a l'Arxiu 269 fotografies en suport paper, 1.836 imatges digitalitzades, 127 diapositives i 9 postals, així com 31 vídeos i pel·lícules, i 1 enregistrament audiovisual digitalitzat, juntament amb 77 documents sonors, a més de 3,07 metres de documents (manuscrits, mecanografiats i impresos), 12 documents digitalitzats, 45 cartells i programes, i 10 plànols.

La regidora Alba Barnusell agraïa les aportacions rebudes i destacava la importància de la digitalització d'aquest material, "per posar-lo a l'abast de tothom. Ens fa a tots una mica més rics perquè ens permet conèixer més la ciutat".

Les donacions i cessions són de material que va des de 1880 a l'actualitat. Per exemple, Josep Buixó Roca Umbert ha donat els plànols de la casa cuna de Roca Umbert dels anys 50; la família Camps Lorente, documentació de Joan Camps Giró; Miquel Jonch Sampere, fotos i documentació de la construcció de l'església de Sant Esteve; Lola Gadea Vila, fotos dels anys 40 i 50; Teresa Garrell Traveria, documents manuscrits de pregons d'Amador Garrell i Soto, i les joves Núria Carrasco Gómez, Mireia Digón Carballo i Paula Macias Olmo, treballs de recerca.

La resta de persones i entitats que han contribuït ha engrossir el material dipositat a l'Arxiu són Ramon Anton Brossa, l'Associació Cultural de Granollers, Joan Ramon Barbany Cairó, Joan Bellavista Illa, els germans Botey Prat, Francesc Brichs Oliveras, Tomàs Coll Martí, Enric Corbera Santanach, Montserrat Corbera Palau, Francesc Cruz Corral, la família Cutura Solé, Assumpta Dalmases Gausachs, Pere Diumaró Pou, Salvador Estany Bassa, Josep Estapé Guàrdia, Ramon Ferrandis Noguera, Conxita González Munt, Maria Antònia Jorba Vilasís, Antonio López Ortega, els germans Llobet Mas, Èlia Montagud Blas, Jordi Pagès Morera, Montserrat Ponsa Tarrés, Concepció Puig Vaqué, Josep Queralt Zueras, Maria Assumpta Redondo Altimis, Azucena Ruiz Viedma, Montserrat Sol Prades i Lluís Tintó Espelt.

Edicions locals