Can Jonch acollirà una exposició d'homenatge a Frederica Montseny

S'inaugurarà el 5 de març, en el marc del Dia Internacional de les Dones, i es podrà visitar fins el dia 23

Política

Can Jonch inaugurarà dilluns l’exposició Frederica Montseny, una mostra de l’Institut Català de les Dones que explica la trajectòria de l'anarquista i primera dona en ser ministra a l'estat espanyol, nomenada durant la segona República. L'exposició es podrà visitar fins al 23 de març.


Per complementar la mostra, es podran veure documents de l'Arxiu Municipal referents a l'agrupació local Dones Lliures, a la qual van estar vinculades granollerines com la política i activista social Enrica Roca. Dones Lliures va ser una  organització anarcosindicalista d'àmbit estatal activa d'abril de 1936 a febrer de 1939, durant la Guerra Civil espanyola.

A més, l'Arxiu ha escollit com a Document del Mes una carta adreçada al president del Consell Municipal de Granollers el 7 de juny de 1938 amb la qual se sol·liciten ajudes per al ressorgiment de l'agrupació local de Dones Lliures, damnificada pel bombardeig. La sol·licitud es justifica explicant-hi els objectius de l'entitat, que eren el servei a la societat i les tasques humanitàries.

La ràdio també celebra el Dia de les Dones
Del 5 al 9 de març, Ràdio Granollers emetrà una tertúlia-xerrada dins del magazín Granollers Avui, de 12.10 a 12.45 h, amb artistes de diverses disciplines que parlaran de les dificultats o oportunitats des de la perspectiva de gènere, a més de consum i de participació cultural. Per ara, la programació prevista és:

- Dilluns 5: "Dones a la música", amb Carol Badillo, cantant d'Illa Carolina; Ivette Nadal, cantautora i poeta; i Dàmaris Gelabert, música, pedagoga i musicoterapeuta.

- Dimarts 6: "Art i gènere", amb Nataly Prada, artista emergent; i Neus Masdeu, artista emergent, feminista i activista social.

- Dimecres 7: "Dona i creació contemporània", amb Mercè Alzina, curadora i crítica d’art resident associada a l’Espai d’Arts; i Raquel Gualtero, ballarina guanyadora de la convocatòria de Moviment.

- Dijous 8: "Dona i arts escèniques", amb Olga Vinyals, actriu d’Art Escena, empresa que fa circ social i teatre a la Troca.

- Divendres 9:  "Dona i gestió cultural", amb Carme Ramon, tècnica en gestió cultural i programadora de la sala Nau B1; Laia Casanova, gestora de l’Espai d‘Arts; i Ester Prat, coordinadora de projectes de Roca Umbert.

Edicions locals