Vaga té nom de dona

Els actes reivindicatius del 8-M començaran amb una cercavila feminista que sortirà de la Porxada (11 h)

Política

Si les dones paren, el món deixa de funcionar i s’atura. Aquesta idea és la que pretenen demostrar els sindicats que han convocat per aquest dijous la primera vaga general feminista de l’Estat espanyol –Confederació General del Treball (CGT) i el Sindicat de Comissions de Base (Co.Bas), amb l’adhesió d’altres organitzacions, com CNT, USTEC, IAC o COS– coincidint amb el Dia Internacional de les Dones. L’objectiu és que la jornada sigui de vaga transversal, de manera que incideixi en l’àmbit laboral, estudiantil, de cures i de consum per acabar amb la discriminació de gènere.  


Paral·lelament els sindicats majoritaris, la UGT i CCOO, han fet una crida a aturar-se per torns de dues hores, una proposta a què s’ha adherit l’equip de govern de l’Ajuntament de Granollers en bloc, després que en l’últim ple municipal s’aprovés una moció en suport a la vaga laboral convocada pels dos sindicats amb els vots a favor de tots els partits excepte les abstencions de PP i Ciutadans.

Els actes programats pel 8-M
Avui, dijous, a les 11 h tindrà lloc el primer dels actes reivindicatius emmarcats en la vaga feminista del 8 de març. Serà una cercavila que avançarà pels carrers del centre de la ciutat i que s’aturarà en diversos punts per realitzar accions reivindicatives. L’activitat s’emmarca en les primeres jornades feministes de Granollers impulsades per Crida Granollers-CUP, Vallès Oriental Feminista, el CDR de Granollers, CNT Vallès Oriental, Podem Granollers i Arran, col·lectius que donen suport a la vaga de 24 hores.

Més tard, a les 12 h, els sindicats UGT i CCOO han convocat una concentració davant l’ajuntament i a les 13 h n’hi haurà una altra al Centre Comercial de la Roca Village, davant la porta de la botiga Hugo Boss. A la tarda (18 h), els sindicats majoritaris han convocat una nova concentració a la Porxada.

 

Edicions locals